2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Két napig épitik a színpadot Kylie budapesti koncertjére
Kylie Minogue-ot lovaggá ütötték
Kylie Minogue Párizsban "hangolt" a budapesti megakoncertre - újabb érdekességek
Frissítve! Kylie magyarul köszöntötte a nézőket
Fülig ért a szája Kylie Minogue-nak az Arénában
Nézd meg, hogyan énekel a világ 90. legjobb nője - videóval
Jennifer Lopeznek bejött a szemtelenség! Az orosz újgazdagok miatt többet kérnek a világsztárok?
Kylie Minogue-ot is elérte a gazdasági világválság
Kapcsolódó Kiadványok
Kylie Minogue: X
Kapcsolatok
Kylie Minogue

Kylie ütős albummal tért vissza

Több év kényszerpihenő után Kylie Minogue remek albummal tért vissza. Újra stílust váltott és visszatért a neki nagy sikert hozott Fever album diszkós, pop-os hangzásához. A mostani album az X címet kapta, nem véletlenül, hisz ez a tizedik albuma már.

A már említett kényszerpihenő négy éve kezdődött, amikor koncertkörútja közben mellrákot diagnosztizáltak a sztárnál, de Ő sikeresen felgyógyult belőle, és talán az eddiginél is nagyobb erővel dolgozott ezen az albumon.

Fekete tüll, sárga és vörös árnyék

Ha kezünkbe vesszük a lemezt, egy előnyös képet látunk róla, a szeménél egy fekete tüllből készült maszk-szerűség látható. Az árnyék, a felirat, a körmei és a rúzs is vérvörös színű. Az arca pedig hófehérben tündököl, ahogy az ausztrál sztároknál ez általában a szokásos. Felhívást olvashatunk a borítón, hogy számítógépbe helyezve egy plusz dalt is meghallgathatunk, ami a Rippin' Up The Disco címet kapta.

Ez egy nagyon jól sikerült nóta, igazából nem is értem hogy miért nem szerepel a boltban kapható cd-n. A hátsó borítón egy effektekkel átdolgozott fotó látható és a track lista. Ezzel nekem kicsi problémám van: alig olvasható mivel kézzel van írva, pontosabban kézzel írt hatású betűtípussal.

Gondoltam sebaj, majd ha kinyitom belül biztos olvashatóan is ott lesz, de csalódnom kellett, mert mindössze egy köszönet nyilvánítás, valamint egy közreműködők listája található. Se plusz képek, se olvasható dalcímek, dalszövegekről pedig jelen esetben ne is álmodjunk…

Az elején megemlíteném azt a kis rossz dolgot amivel akkor szembesültem amikor a PC-ben megpróbáltam lejátszani az albumot: hát nem nagyon akarta megnyitni egy lejátszó se. Amit ő alapértelmezettnek gondolt, egy dvd lejátszó az nem akarta elindítani, amit meg én akartam beállítani arra meg a cd nem akart elindulni. Na de 10 perc után sikerült orvosolni a problémát és végre valahára elindult.

Elektro, hip-hop, pop

Az első dal, a már jól ismert, Kish Mauve együttestől feldolgozott 2 Hearts. Ebben kicsit rockos oldaláról ismerhettük meg. A klipjében pedig erősen Madonnára hajazó sztár remek visszatérő dalt választott. Nagyot szól, nagyot robbant, kell ennél több négy év hallgatás után?

Ennél talán még nagyobb sikert hoz a rádiókban manapság rengeteget játszott In my arms, amit már egy fél éve is lehetett hallani azokban a bulikban ahol egy-egy szemfüles DJ felfigyelt rá. És hát nem tévedtek, nagy siker lett, ami még csak feltörekvőben van a listákon.

A Speakerphone című dal kicsit furcsa, és nem az újítás miatt. Kylinál már előfordult hogy hangját számítógéppel megváltoztatták egy-egy dal kedvéért, de ebben a felvételben gyakorlatilag eltorzították, és alig ismerhető fel. Kísérő hangszer a hárfa, mely egyedi hangzást ad.

Nem kell persze semmi klasszikus zenére gondolni, az elektro és a már említett hangtorzítás gondoskodik a modern hangzásról. A Heart Beat Rock szintén az elektro jegyeit hordozza, de mégis dallamosabb és fülbemászóbb, mint sok más ilyen szám, akár még kislemez is lehet belőle?

Retrosan indul

The One című dalt, Ő is alkotott, mint korábban már sok más előadóművész. Egy kicsit retrós hangzású az eleje. A szintetizátor és a gitár a ’80-as évek diszkóját ébresztik fel bennem. De emennyire diszkó, annyira pop is, tehát teljesen jó helye van ezen a korongon. No more rain-t egyszerűen pop dalnak mondanám, mely egy lightosabb buliba, vagy egy mix albumon éppen olyan jól hangzana.

Így a vége felé kiemelném a Wow dalt. Remek lett. Bulis, fülbemászó, és pörgős. Pont ma hallottam egy rádiós beszélgetést melyben megkérdezte a kedves betelefonáló, hogy ennek mi a magyar címe? A műsorvezető pedig fordított: hűha! Hát igen, hallgatva én is azt mondom mint Kylie a refrénben, hogy hűha hűha hűha, ez tényleg egy nagyon jó dal lett!

A Nu-di-ty rejtély számomra. Kicsit Madonnás, kicsit Gwen Stefani-s, kicsit R’n’B sztáros de abszulút nem Kylie-s. Teljesen idegen tőle, de vicces, az igaz. Ha csinálnak hozzá egy óvodás, idétlen klippet akkor még sikeres is lehet.

A Cosmic az album legszebb dala. Igazából, és ami még fontosabb: igaz dolgokról énekel benne. Kellemes lezárása ez ennek az újdonságnak.

Szép visszatérés

Azt hiszem ez az album egy nagyon kemény munka eredménye, melyben Kylie néha visszanyúlt a már bevált stíluselemekhez, a sajátjaihoz és máséhoz is. De újítani is próbált, a modern, elekro elemek ékes bizonyítékai mindennek. Sikerült neki az, ami sajnos manapság nem sok sztárnak, sok év pihenő után onnan tudta folytatni, ahol anno abbahagyta.

Pernyész Kitti

[2008.06.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még