2020. július 4. | szombat | Ulrik nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gyorshír! Elmarad Edvin Marton pécsi koncertje
A magyar zenei sikerek Moszkvától Pekingig
Egy milliót ér a Zeneakadémia új hangszere
Kattintásokkal a Billboard tetejére
Makaón épül fel az új budapesti Operaház?
Újabb részletek a királyi Nyárköszöntő Operettgáláról
Kapcsolatok
Bartók Vonósnégyes
Fischer Ádám
Hamar Zsolt
Komolyzene
Mező-Arruda László

A magyar zenész sikere Houstonban

Mező-Arruda László magyar csellista nyerte meg az Egyesült Államokban a fiatal művészek számára kiírt houstoni Ima Hogg-versenyt.

A budapesti születésű magyar zenész az Egyesült Államokban él, Los Angelesben, a University of Southern California hallgatójaként folytat posztgraduális tanulmányokat.

A houstoni szimfonikusok versenyén a második helyezést Chloé Trevor amerikai hegedűművész érte el, a harmadik és a negyedik két koreai zongorista, Yoonjung Han és Jeewon Lee lett.

"A zsűri megítélése szerint Mező-Arruda László kiemelkedett a mezőnyből az összetett szempontrendszer szerint, amelyben egyaránt mérlegelték a technikai tudást, az interpretációt, a személyiséget, továbbá a közönséggel való kapcsolatteremtés képességét és a tehetség ígéretességét" - írta a Houston Chronicle újság vasárnap.

A lap furcsának találta a döntést, mert bár a magyar művész "lelkiismeretes pontossággal", élesen, kitűnően megformálva adta elő Édouard Lalo Csellóversenyét, alig volt tetten érhető személyisége, interpretációjában kevés volt a kreativitás. A Chronicle szerint elhangzottak az övénél szenvedélyesebb előadások is, amelyek azonban technikailag bizonytalanabbak voltak.

A magyar csellista - honlapja szerint - hatévesen kezdett gordonkázni, apja Mező László, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, a Bartók Vonósnégyes csellistája. A debreceni Kodály Zoltán Szakközépiskolában érettségizett 1998-ban, és még ugyanabban az évben megnyerte a Kertész Ottó Emlékversenyt. Magyar diplomáját 2002-ben szerezte meg, később több kiemelkedő jelentőségű mesterkurzuson vett részt. Szólistaként fellépett Európa legtöbb országában, továbbá Japánban, az Egyesült Államokban és Dél-Amerikában; a gordonkairodalom legfontosabb remekműveit mások mellett olyan neves művészekkel szólaltatta meg mint Fischer Ádám, Hamar Zsolt, Jerzy Swoboda, Suehiro Makoto és Záborszky Kálmán.

-MTI-

[2008.06.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még
Otthoni játékok