2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Pályáját Vincze Lilla és Pély Barnabás is segítette
Vincze Lilla a zene nyelvén köti össze a vallásokat
Vincze Lilla ünnepel - érdekességek az énekesnőről
Kapcsolódó Kiadványok
Tóth Gabi: Érte megérte
Kapcsolatok
Vincze Lilla
Legnépszerűbb csengőhangok

Vincze Lilla újdonsága nemcsak az Angyalnak szól

Nemrég került a boltok polcaira a hazai ’crossover’ nagyasszonyának, az egykori Napoleon Boulevard énekesnőjének, Vincze Lillának új lemeze.

Az első nagy sikert Lilla 1986-ban az Interpop Fesztiválon érte el, ahol a Kérlek, ne félj! című dalt énekelte, amellyel elhódította a fődíjat. Pályája kezdete is innen számolható.

Később a Napoleon Boulevard énekesnője lett, ami hatalmas mérföldkő volt az életében és a karrierjében is egyaránt. Szép sikereket értek el, Lilla négy éven keresztül volt a csapat tagja. Fokozatosan, egyre szélesebb körben lettek ismertek, és egyre többen szerették meg dalaikat.

Miután a zenekar feloszlott, Lilla 1991-ben megjelentette Mámor című albumát, amelynek címét József Attila azonos című verse adta, amelyet a művésznő meg is zenésített az albumon. Ezt követte a Két Hold című nagylemez, amihez egy fantáziaregény is megjelent, szerezve ezzel érdekes és értékes perceket a hallgatóknak és olvasóknak egyaránt.

Vincze Lilla a magyar zenei élet különleges személyisége, érzékeny és emberközeli látásmódjával nem csak nagyszerű muzsikákat, hanem egy újfajta szemléletmódot is igyekszik átadni hallgatóinak. Igyekszik az életet élhetőbbé tenni, és a zene segítségével olyan dolgokat átnyújtani, amelyek egy kicsit irányt adnak azoknak, akik bármit is nehéznek éreznek…

"Angyalnak, madárnak"

A Művésznő most egy új albummal jelentkezik, amelyet tisztelői már igencsak vártak. A lemezen a pop és komolyzene keveredik s az anyag igazán egyedülállóra sikeredett. A dalok magyar, francia, latin, spanyol és olasz nyelven csendülnek fel, amelyet Szakos Krisztián zenei rendező és Vincze Lilla nagyszerű hangja fémjelez.

A lemezen többek közt élő kamarazenekari előadásban Ave Maria feldolgozások hallhatók, de helyett kapott az egykori Napoleon Boulevard "Fogd meg a kezem” című dal átdolgozása is. Emellett a magyar és hindi nyelven megszólaló "Éjvarázs" amely az igényes zenehallgatók kedvence lehet. A "Körbefog az ég" különlegesen hangszerelt ritmikus dal, amely igazán táncra csábító.

A címadó dal az "Angyalnak, madárnak" mint szövege és előadásmódja által érezhetik majd az érzékenyebb lelkűek, hogy szinte szárnyalhatunk az érzelmek tengerén. Ebből a számból készült egyébként elsőként videoklip az albumról.

Az album nemcsak a Napoleon Boulevard és Lilla rajongóinak szól majd, hanem remélhetőleg méltán lesz népszerű a 30-as, 40-es, 50-es, 60-as hallgatók közt.

– jtpress/havassy –

[2008.06.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még