Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 19. | kedd | Zsuzsanna nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vincze Lilla a zene nyelvén köti össze a vallásokat
Vinze Lilla máshova esett, mint tervezte
Pályáját Vincze Lilla és Pély Barnabás is segítette
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Vincze Lilla

Vincze Lilla ünnepel - érdekességek az énekesnőről

Szállj velem, Júlia nem akar a Földön járni - talán legtöbbeknek ez a két dal, na meg a Napolen Boulevard nevű együttes ugrik be Vincze Lilláról, a csodás hangú énekesnőről. A Zene.hu születésnapján köszönti őt, amit június 5-én ünnepel.

Vincze Lilla 1961. június 5-én született Siófokon. Kislánykorában már megérintette a művészet, ugyanis édesanyja csodaszépen énekelt, édesapja pedig szépen rajzolt és festett. Így a Vincze család életében mindennaposak voltak az éneklések, különösen, ha a család összegyűlt. A háttér tehát adott volt.

Az első nagy sikert 1986-ban az Interpop Fesztiválon érte el, ahol a Kérlek, ne félj! című dalt adta elő, amellyel elnyerte a fődíjat. Pályája kezdte is innen számítható.

Később a Napoleon Boulevard énekesnője lett, ami hatalmas mérföldkő volt az életében és a karrierjében is egyaránt. Szép sikereket értek el, Lilla négy éven keresztül volt a csapat tagja. Egyre szélesebb körben lettek ismertek, és egyre többen szerették dalaikat.

Egy ideig a Rock Színház tagja is volt, ám onnan idővel elbocsátották, mert szorgalma és igyekezete ellenére úgy ítélték meg, hogy nem tud megfelelően táncolni.

Szólóalbummal jelentkezett

Miután a zenekar feloszlott, Lilla 1991-ben megjelentette „Mámor” című albumát, amelynek címét József Attila azonos című verse adta; ezt a művésznő meg is zenésítette az albumon. Ezt követte a „Két Hold” című nagylemez, amihez egy fantáziaregény is megjelent, szerezve ezzel érdekes és értékes perceket a hallgatóknak és olvasóknak egyaránt.

Amikor Lilla a 15. színpadon eltöltött évét ünnepelte, egészen pontosan 2002-ben, akkor a Thália Színházban egy nagyszabású és nagysikerű koncertet adott. Külön érdekessége, hogy a meglepetéskoncertet az énekesnő párja, Joó Géza készítette elő és szervezte.

Stílusával kiemelkedett a tömegből, az ugyanis ötvözi művészetét és személyiségét is. Lilla a komolyzenét a popzenével elegyíti, továbbá a lentebb is említett Makaó Zsuzsáékkal templomkoncerteket tartanak, amely különleges élményt nyújt számára...

Mély Kék Zeneszalon

Színes egyéniségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2000-től kezdődően tanít is, amelynek lényeges vonulata a zene szeretete, tehát nem egy kötött iskolarendszert kell elképzelni. A tanodát Mély Kék Zeneszalonnak nevezte el. Lillának segítségére van ebben Makaó Zsuzsa és családja, így mindenkit várnak, aki szeretne tanulni és szellemiekben, lelkiekben gyarapodni.

Vincze Lilla a magyar zenei élet különleges személyisége, érzékeny és emberközeli látásmódjával nem csak nagyszerű muzsikát, hanem egy újfajta szemléletmódot is próbál átadni hallgatóinak. Igyekszik az életet élhetőbbé tenni, és a zene segítségével olyan dolgokat átadni, amelyek irányt adnak azoknak, akik bármit is nehéznek éreznek…

A Zene.hu nagyon boldog születésnapot kíván a Művésznőnek, Isten éltesse nagyon sokáig!

Ajánljuk! Vinze Lilla máshova esett, mint tervezte

– helloinfo.hu/Magyar Kriszta alapján: zene.hu –

[2009.06.05.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bizso 2009.06.06. 09:58 • [2]
Köszi, a jelzést. Utánanéztünk s helytálló a megállapitásod. Javitottuk.
Előzmény: zenezoli • 2009.06.06. 09:46 • [1] • Előzménykövetés 
zenezoli 2009.06.06. 09:46 • [1]
Vincze Lillának semmi köze a Legyetek jók, ha tudtok című feldolgozáshoz. Annak születésekor ugyanis Lilla már nem volt a Napoleon Bld. tagja. Aki köszöntőt ír, tájékozódjon előtte!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még