2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
The Crusaders
Nils Landgren
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Világsztárok a Millenárison
[2008. július 21.
hétfő 20:00]

A piros jazzpozános és a világhírű funk zenekar

Aki július 21-én a Millenáris által kínált programot választja, az nem fog csalódni, ugyanis a világ egyik legjobb jazzpozánosa és a kőkemény funkjáról méltán világhírű The Crusaders teszi tiszteletét.

Nils Landgren nemcsak egyszerűen a világ egyik legjobb jazzpozánosa – akit piros hangszeréről legalább olyan könnyű felismerni, mint egyedülálló, füstös hangú, dögös, mégsem fárasztó, állandóan megújuló és kellemes újításaival meghökkentő hangzásáról és játékáról – aki mindig megelőzi korát, így jelölve ki a zene fejlődési csapásainak egyik legizgalmasabbját.

Igazi csemege, amivel ezúttal meglepi a közönségét: a legendás, kőkemény funkjáról méltán világhírű The Crusaders együttes vendégzenészeként együtt hozzák el azt a muzsikát, amely minden bizonnyal a következő évtized jazzalapú tánczenéje lesz, és amely intellektuális kihívást éppúgy jelent, mint funk alapú minőségi szórakoztatást.

Landgrent sokan a svéd zogorista legendával, Esbjörn Svenssonnal alakított duójáról, mások az olyan nemzetközi szárokkal való együttműködéseiről, mint az ABBA, a The Crusaders, Eddie Harris, Thad Jones, Bernard „Pretty” Purdie vagy Herbie Hancock ismerik, akikkel eddig összességében több, mint ötszáz lemezen szerepelt; de Landgren játszott már megannyi előadásban színészként, énekesként és táncosként is pozanista szerepe mellett, így – a svéd televízió sorozatainak köszönhetően – igazi nemzeti sztárrá nőtte ki magát a nemzetközi jazzélet már befutott szólistájaként.

Nemzetközi hírnevét ugyanis az 1992-es Los Angeles-i Playboy Jazz Festival alapozta meg, ahová a legendás Bill Cosby meghívására érkezett. Hasonlóan elképesztő sikere a két évvel későbbi németországi Jazz Baltica Festivalon volt, ahol nem más volt a vendége, mint James Brown egykori társszerzője és zenekarvezetője, Maceo Parker.

Landgren kísérőzenekara a jazz-funk műfajteremtő együttese, a The Crusaders. A jazz-, pop- és soul-legendát a hetvenes évek óta Joe Sample zongoravirtuóz vezeti. Az együttes sikereit nehéz lenne egy oldalon felsorolni, legyen elég annyi, hogy máig negyven albumot adtak ki, amelyek közül a Street Life című lemezük hosszú hónapokon át világszerte a slágerlisták kedvence volt.

– millenáris –

[2008.06.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még