2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Drága vagy nem drága? Újdonságok a Sziget fesztiválról
Ők is itt lesznek a Szigeten - Lauren Harris - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten - Iron Maiden - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten - The Kooks - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten: Anti Flag - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten: Flogging Molly - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten: Kaiser Chiefs - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten: Sex Pistols - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten: The Presidents of the USA - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten: Millencolin - Videóval!
Ők is itt lesznek a Szigeten: Jamiroquai - Videóval!
Kapcsolatok
Die Ärzte
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál - harmadik nap
[2008. augusztus 15.
péntek ]

Ők is itt lesznek a Szigeten: Die Ärzte - Videóval!

Még 38 nap van hátra a 2008-as Sziget Fesztiválig. Nézegetted a programot, de nem ismersz minden előadót? Mi segítünk: bemutatjuk a nagyobb színpadok fellépőit. Elsőként a Nagyszínpad sztárjait ismerheted meg!

Német punk-rock banda Berlinből, még a nyolcvanas évek elejére visszanyúló karrierrel. 1982-ben alakultak meg több kisebb punk-együttesből, még bőven az NDK- NSZK idejében. Majd hat aktív év, és megfelelő mennyiségű siker után pihentek ötöt, aztán 2003-ban megvolt a nagy újraalakulás.

Nevüket néha megváltoztatták egy-egy rövid időre, voltak már „Die beste Band der Welt”, ami a világ legjobb bandáját jelenti. Persze csak vicceltek. Csakúgy, mint mikor néhány napra „Die Köche” –nek, azaz szakácsoknak nevezték magukat, legutóbbi albumuk bemutatásakor…

Hosszú átzenélt éveik alatt összesen húsz albumot adtak ki, melyből az első a „Zu schön, um wahr zu sein!” (angolul: „Too Sweet, to Be True!”), 1983-ból. A legutóbbi pedig a 2007-ben boltokba került, eredetileg csak a turnén forgalmazott „Jazz ist anders”. Testvér-zenekaruknak az ugyancsak német és ugyancsak punkot játszó Die Toten Hosen-t tekintik.

Érdekessége a zenekarnak, hogy mindössze három tagból áll. A gitárnál Farin Urlaub, (akinek a neve egy német szójáték, és körülbelül annyit esz, mint menjünk vakációzni) a doboknál Bela B. (alias Dirk Felsenheimer), és a basszer Rodrigo González. Mindhárman írják, és éneklik is a dalokat.

Kabalafigura, az állandó útítárs

Kabalafigurájukat, a Gwendoline nevű hölgyet, pedig mindenhová elviszik, és Gwendoline szerepel általában a lemezborítókon is.

Korai éveikben először csak környékbeli kis pubokban játszottak, majd ’83-ban megnyertek egy berlini rock-versenyt, aminek a jutalmából elkészíthették első nagylemezüket, az „Uns geht’s prima…”-t. A sikert látva a Columbia Records szerződést ajánlott a zenekarnak, amit el is fogadtak. Így következő kiadványuk immár szervezett kiadói munka keretében, ’84-ben került ki, az elvont, rémálomszerű témákat feldolgozó „Debil”, amit egy évvel rá, az „Im Schatten der Ärzte” követett. Ez annyit tesz, hogy „a Die Ärzte árnyékában”…

Sok kisebb lemez, különböző témákban. Volt, hogy a 18-as figyelmeztető karikát is oda kellett tenni egyes számok elé. Majd egyszercsak vége. Utolsó turné, utolsó tripla lemez. De szerencsére nem ment el teljesen az eszük, és gyorsan újraalakultak, mellette mind szóló karriert is folytatva.

Visszatérésükhöz, a „Schrei nach Liebe”, azaz a „Cry for Love” kapcsolódik. Az első számuk, ami politikáról szól, vagy ahhoz kapcsolódik: rasszizmus, és erőszak, ami akkoriban annyira jellemző volt Németországban.

Dalok a hajról

’96-ban ki akartak adni egy albumot, csak a hajról, mivel túl sok daluk született már ebben a különös rockzenei témában… és ez is lett a következő korongjuk címe: „Le Frisur”. Ám nem lett olyan jó, mint ahogy várták.

2000-ben pedig újabb mű, kiadták a „Runter mit den Spendierhosen, Unsichtbarer!-t”, aminek harmadik dala, a „Yoko Ono”, a maga 30 másodpercével bekerült az akkori Guiness Rekordok könyvébe, mint a valaha létező legrövidebb szám.

És egy vadi új kezdeményezés. Az MTV és a zenekar együttműködéseként egy unplugged produkció 2002-ben, egy hamburgi iskola nagytermében, Rock n’ Roll Realschule néven.

A Die Ärtze zenéje Németországban, Svájcban, és az ugyancsak német eredetű osztrák szomszédainknál a legfelkapottabb. Európán kívül sokáig szinte alig ismerték, hiszen a zenekar mindössze kétszer tette ki a lábát öreg földrészünkről. Először 2002-ben egy rövidke Japán turné kedvéért, majd négy éve egy ugyancsak rövid útra, Dél-Amerikába.

Idén nyáron pedig ismét maradnak a közelben, így végre hozzánk is ellátogatnak.

Die Ärzte - Schrei nach Liebe (live)




-Rocket Queen-

[2008.07.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még