2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Péterfy Bori Vámpír áldozata lett - a nap videójával
Teljes gőzzel indult a Balaton Sound - képes beszámoló a helyszínről
Képgalériák
Balaton Sound 2008 - Életképek (1. nap)
Balaton Sound 2008 - Irie Maffia
Kapcsolatok
Irie Maffia
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Balaton Sound 2008
[2008. július 10. - 13. ]

Virágzik a feketepiac a Balaton Sound jegyeknél - jön a folytatás

Hát ez is elkezdődött. Itt vagyunk a 2. Heineken Balaton Soundon. A csütörtöki nap amolyan bemelegítésként szolgált, a nagyszínpad nem is működött, csak a Red Lounge és a Terasz, de ezek a helyszínek dugig voltak. Ezt mondjuk az előre eladott jegyekből sejteni is lehetett.

Egy kis kitekintés

Virágzik a jegyek feketepiaca, hallomásból értesültünk, hogy a napijegyet négyszeres, a bérletet ötszörös áron adják. Még így is van rá kereslet. 20 000 db bérletet adtak el előre a szervezők, emellett 6-7000 db napi jegyet is, szóval rendes teltház van. Zamárdi megtelt erre a pár napra, úgy néz ki, hogy ezt a helyiek sem bánják.

Tavaly aszfaltozott utat kapott a település a befolyt pénzből, idén úgy néz ki, hogy egy Szántód ellen elvesztett per illetve ennek anyagi következményei miatt jön jól a pénz, amit bérleti díjként, illetve iparűzési adóként kap az önkormányzat.

A tavalyihoz képest több programhelyszín is van, mondjuk a sátoros megoldás a Balaton partján nem egy szerencsés dolog. Aki kitalálta, hogy délután kezdődjenek koncertek a zárt sátorban, annak kötelezővé tenném, hogy hallgasson végig két koncertet, a szaunaszerű helyen. 
 
Irie Maffia

A magyar zenei színtér kétségtelenül egyik legnagyobb ígérete. Röviden így foglalhatnám össze tevékenységüket. Nem egy fiatal zenekar, de az utóbbi időben kezdik igazán kinőni magukat. Fúvósokkal, ütősökkel kiegészülve frenetikus amit koncerten nyújtanak. Nagyon együtt van a zenekar, az MC-k is nagyon jól nyomják. Amióta a Petőfin adják számaikat – azaz amióta elkészült a lemezük – érezhetően a kereslet is megnőtt irántuk. A közönség ismeri a számaikat, együtt éneklik a számok szövegeit az énekesekkel.

Mc Sena pedig maga a csoda. Amit a színpadon nyújt, ahogy viszi a hátán az egész produkciót, azt tanítani kellene. Nem ripacskodó módon, pont annyit ad amennyit az adott produkció megkíván. Minden tisztelet egyébként a zenészeké akik becsülettel lenyomták a koncertet, és a közönségé is, akik végighallgatták ezt a nagyon színvonalas produkciót, a szaunai körülmények ellenére is. Nem kis teljesítmény.

Irie Maffia a Balaton Soundon - galéria 
 
A folytatás: Goldfrapp, Quimby, Massive Attack

Éppen most hallgattuk meg a Goldfrapp kemény egy órás koncertjét, ami valljuk be egy kicsit karcsú. Maga a zene sem az a tömeget lázba hozó, pörgős produkció és úgy tűnik, hogy a délután 6 órás kezdés is korai még a nagyszínpadra. Nagyon meleg, mindenki próbál árnyákba húzódni, ettől egy kicsit féloldalas a koncert. Az emberek a jobb oldalra gyűlnek, amitől olyan mintha felborulna az egész tér. Szóval a koncert maga jó volt, de nagyon rövid.

Most mondjuk nekem pont elég volt, így legalább gyorsan meg tudom írni a cikket róla. Ja és aki kitalálta a „fény” elnevezésű italt, azt azonnal börtönbe! Már a Volton is hatalmas népszerűségnek örvendett, én csak most próbáltam ki. Fényt kaptam… (Egyébként ez egy kis málnaszörp vodkával, majd szódásszifonból kinyomott szénsavval habosítva. A hatás elég durva. A másnap nem kevésbé…
 
Kíváncsian várjuk a folytatást, és azt is, hogy elbír-e ennyi embert a fesztivál.

Olvass tovább: Vámpírharapást szőrével - Péterfy Bori a Soundon
Teljes gőzzel indult a Balaton Sound - képes beszámoló a helyszínről

-Aretuska

[2008.07.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még