2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Idén is világsztárok lepik el Zamárdit!
Újabb rangos fellépők a Balaton Soundon
Szépszámú külföldi újságíró a Balaton Soundon
Balaton Sound: Fatboy Slim különgéppel jön, Padilla sehogy
Elkeltek a Balaton Sound bérletek!!
Vámpírharapást szőrével - Péterfy Bori a Soundon
Virágzik a feketepiac a Balaton Sound jegyeknél - jön a folytatás
Képgalériák
Balaton Sound 2008 - Colorstar
Balaton Sound 2008 - Életképek (1. nap)
Balaton Sound 2008 - Irie Maffia
Balaton Sound 2008 - Péterfy Bori
Kapcsolatok
Colorstar
Péterfy Bori & Love Band
Irie Maffia
DJ Naga
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Balaton Sound - első nap
[2008. július 10.
csütörtök 12:00]

Teljes gőzzel indult a Balaton Sound - képes beszámoló a helyszínről

A csütörtökön kezdődő Balaton Sound fesztivál nulladik napján is sokan voltak, a viszonylag "laza" program ellenére. Tegnap még nem volt fellépő se a Nagyszínpadon, sem a Party Arénában. Néhány kisebb-nagyobb helyszínen DJ-k pörgették a lemezeket, a Red Lounge sátorban pedig három magyar zenekar táncoltatta meg a népet. Nem kicsit, nagyon.

Már az autópályán találkoztunk a lelkes fesztiválozókat szállító Fesztivál Busszal, ami egy régi, farmotoros Ikarus, tökéletesen felújítva. Néhány szerencsés emberke ezzel utazhatott Budapestről Zamárdiba. Délután 3 körül értünk a szabadstrandhoz, gyors jegyrendezés-táskaátnézés után az első feladatnak a sör minőségének és hőmérsékletének gyors tesztelését tűztem ki. Nem volt rossz, de az ásványvízért 350-et.... az azért lehúzósnak tűnik. Később kiderült, a fél literes víz mindenhol 250, csak ott nem, ahol először vettük... Első nap még bizonyára képlékenyek az árak...

A tavalyihoz képest kicsit átrendezték a terepet: bővült a helyszínek száma egy Red Lounge sátorral és az Mr2 Petőfi rádió is jegyez egy színpadot a szponzor kólagyárral. A Nagyszínpad, a Terasz és a Party Aréna maradt a helyén, az eddig szabadon lévő területekre került a két új színpad.

Tilos este a fürdőzés

A Teraszt kicsit hátrébb tolták, hogy nagy tömeg esetén az előtte lévő úton lehessen közlekedni. Itt nagyrészt DJ-k játszanak majd, a nulladik nap a Hairy csapatára bízták az emberek táncoltatását. Naga, Beta és Andre szemmel láthatóan teljesítette a rájuk bízott feladatot: ott, ahol délután 4 körül még csak páran táncolgattak, estére már megmozdulni sem lehetett a rengeteg önfeledten bulizó emberkétől. Bár tavaly engedték az esti fürdőzést, idén nem lehet sötétedés után belemenni a vízbe. Erről néhány vízpartra telepített biztonságiőr gondoskodik. Pedig egy-egy izzasztó koncert után nem lenne rossz megmártózni a habokban...

Az este hatkor kezdődő Irie Maffia előtt körbejártuk a helyszínt, közben ettünk egy kis kolbászt (hogy megfelelő környezetet teremtsünk gyomrunkban a következő néhány órában elfogyasztott alkoholnak). A tavalyihoz képest nagyobb a választék kajákban is, erről majd még részletesen írunk.

Csütörtökön inkább a DJ-ké volt a terep, de a Red Lounge sátorban három magyar zenekar is fellépett. Este 6-kor kezdődött az Irie Maffia, ami több szempontból is meglepett: nem késtek, az átlagnál is jobbak voltak és kifejezetten jól szóltak. A legnagyobb gond a helyszínnel volt: ez a Red Lounge nevezetű izé egy zárt sátor, aminek csak az egyik oldalán lehet ki-be járkálni (persze ahhoz, hogy eddig eljuss, egy beengedő kapun kell átmenni, ahol direkt erre a célra kiképzett biztonságiak figyelik a belépőket, hogy vajon elmúltak-e már 18 évesek).

Tizennyolc-e vagy?

Erre azért van szükség (mármint a 18-as karikára), mert bent a fiatalokat megrontó, dohányzást népszerűsítő reklámanyagokkal találkozhatunk, ezekről pedig mind tudjuk, hogy milyen káros hatással lehetnek a fiatalokra. Bent fotózni sem lehet (csak engedéllyel), valószínűleg azért, hogy nehogy lefényképezz valamit, amit majd kint jól megmutathatsz a fiatalabb barátaidnak, akik erre őrült mód elkezdenek dohányterméket vásárolni.

A cigiért kapott hasznos reklámtárgyak időszaka is lejárt: nincs többé öngyújtó, felespohár, vagy cigitartó, mivel - állítólag - arra ösztönöz a gonosz dohánygyár, hogy minél többet dohányozz (érdekes, engem a sörözés ösztönöz a legjobban erre). Nincs mese, ez a törvény. Jobban is érzem magam, hogy nem vagyok kitéve a nagy dohánycégek ravasz pr-akcióinak.

Balaton Sound - életképek 1. nap

Persze nem ez a 18-as karika a legnagyobb baj a Red Lounge-gal, hanem az, hogy kb. 10 fokkal melegebb van bent, mint kint (és kint sincs hideg), plusz úgy 150%-os a páratartalom. Gyilkos kombináció ez! Persze jutott pénz mindenre: vannak kivetítők, intelligens lámpák, jó hangcucc, hoszteszek, szőnyeg, de az senkinek sem jutott az eszébe, hogy kirakjon néhány bazinagy ventilátort....

Biztosan nem gondolták, hogy július közepén, egy emberekkel tömött sátorban esetleg meleg lesz. Remélem ezt még megoldják a következő napokon, mert tegnap leizzadtam magamról a ruhámat (és az nem kifejezetten jó érzés, amikor a sós lé már a szemembe folyik és kóstolgatja a kontaktlencsémet).

Irie Maffia a Balaton Soundon - galéria 

Az Irie Maffiára visszatérve: nagyszerű bulit nyomtak le, a Fel a kezekkel című album anyaga mellett játszottak új zenét is. A rettentő meleg ellenére tömve volt a sátor, a kezek pedig folyamatosan a levegőben voltak. A koncert után Senáék repülőre szálltak, hogy még aznap este a Hegyalja fesztiválon is megmozgassák a népet (igaz, ott a Barabás Lőrinc Eklektric-ké alakulva).

Péterfy Bori & The Love Band - galéria

A következő fellépő Péterfy Bori és az ő Love Bandje volt. A lemezüket hallgatva inkább kávéházi zenekarnak gondoltam a formációt, de ezt most nagyon megcáfolták: az albumon lévő számok nagyon jól működnek koncerten, a csapat tagjai évek óta zenélnek együtt és Bori sem most áll először színpadon. Ennek megfelelően egy szinte tökéletes koncertet láthattunk: őrjöngéssel és közös énekléssel. Innen aztán teljesen leizzadva távoztunk, de nem mentünk messze, mert még hátra volt a Colorstar fellépése. Gyorsan pótoltunk az elvesztett folyadékot, majd vissza a pokoli hőségbe.

Colorstar a Balaton Soundon - galéria

A Colorstar kicsit tovább hangolt, a beállás alatt már türelmetlenül várt a közönség. Nem kell mondanom, hogy a Colorstar fellépésén is tömve volt a sátor (sokan kint, a friss levegőn hallgatták inkább a koncertet). A műsor közepén eluntuk magunkat és inkább körbenéztünk a többi helyszínen: az Mr2 színpadon DJ Lejön adagolta az elektronikus zenét (az okosabbik fajtából), a Teraszon pedig még a Hairy csapata melegítette a közönséget az 1 óra körül kezdődő M.A.N.D.Y.-re. Ez sikerült is nekik: ottjártunkkor olyan volt a hangulat, amit nehéz még tovább fokozni....

Tegnap este egyáltalán nem volt nulladik nap feeling, tavaly a jobb napokon is voltak ennyien. Mára még nagyobb tömeg, még több fellépő és még melegebb idő várható. Ja, és este Massive Attack!!

Olvass tovább: Vámpírharapást szőrével - Péterfy Bori a Soundon

-nagyM-

[2008.07.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még