Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 11. | kedd | Ferenc nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
István, a király helyett botrány Siófokon
István, a király: Székesfehérváron nem fordul elő az, ami Siófokon megtörtént?
István, a király: A letiltott Varga Miklós közleményt adott ki
Szikora János megígérte - interjú Koroknai Árpáddal, A Társulat jolly jokerével
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Az István, a király producere szerint nem volt botrány Siófokon

Az István, a király jubileumi előadását színpadra állító Zikkurat Színpadi Ügynökség szerint nem felel meg a valóságnak, hogy a Társulat nem teljesítette volna vállalt kötelezettségeit a rockopera keresztmetszetének szombati siófoki előadásán.

A hírek szerint nézők tucatjai követelték vissza jegyük árát, és bekiabálásokkal adtak hangot nemtetszésüknek, a Zikkurat közleménye szerint a siófoki előadás sikeres volt, "a közönség hosszan ünnepelte" a Társulat tagjait.

Kiss László, a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója korábban azt nyilatkozta a távirati irodának, hogy a Társulat és producere becsapta a nézőket és személy szerint őt is, amikor a Társulat tagjai a szombati előadáson nem az István a király rövidített változatát mutatták be, hanem musical- és rockdalok hangzottak el.

Rosta Mária producer ezzel szemben azt hangsúlyozta, hogy a rockopera keresztmetszetének előadására szerződtek a Kálmán Imre Kulturális Központtal. Tehát nem a teljes rockoperáról és nem is annak rövidített változatáról volt szó, ugyanis ilyen nem létezik.

Élőben énekeltek

Rosta Mária elmondta, hogy a Társulat tagjai Siófokon előbb mintegy 60 percben élőben - és mint nyomatékosan hangsúlyozta, nem playbackről - elénekelték a televíziós döntő legszebb dalait, majd 65 percben bemutatták az eredetileg 90 perces István, a király keresztmetszetét, vagyis a mű valamennyi fontos dalát.

A Zikkurat által kiadott közlemény szerint az ügynökség sajnálattal tapasztalta, hogy a helyszínen "a rendezők Kiss László igazgató vezetésével a teljes rockopera előadását hirdették, és ezzel szándékosan félrevezették a jegyvásárlókat". A rockopera előadását hirdették a kulturális központ honlapján a program-összefoglalóban is. Ezt a tényt a hét folyamán többen jelezték telefonon az ügynökségnek.

A Zikkurat közlése hangsúlyozza, hogy az István, a király "nagyjogos mű", így abban az esetben, ha valóban a rockoperára szerződtek volna, a központ igazgatójának előzetesen jogengedélyt kellett volna kérnie.

Az ügynökség közleménye megjegyzi: Kiss László nyilatkozatából az derül ki, hogy nincs tisztában a rockopera nagyságrendjével, és nem tudja, hogy a mű keresztmetszete fogalom mit is fed. Mint hozzáteszik, az igazgatónak előzőleg lett volna alkalma megtekinteni az előadást, amelyet az országban több helyen nagy sikerrel játszottak.

A közlés kitér arra is, hogy az előre jelzett 1200 férőhelyű nézőtérre majdnem dupla mennyiségű - mintegy kétezer - jegyet adtak el.

Olvass tovább: Félúton a jó felé - István, a király az Arénában, képekben

MTI

[2008.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még