2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Rapülők
Kapcsolódó cikkek
Riszájkling
Szemrevaló sztárvendégek a Rapülők koncerten
Képgalériák
RAPÜLŐK

Újra szárnyalnak a Rapülők
Januárban szuperkoncert az Arénában

Meglepetésekkel tarkított sajtótájékoztatóra invitálták a hazai médiumokat a Sport Arénába, ahol sokak örömére és nem kisebb meglepetésére kiderült: újra összeáll a Rapülők zenekar. Berkes Gábor, Geszti Péter és Szentmihályi Gábor közös mulattatásra készülnek, melynek gyümölcse egy új album és egy világszínvonalú koncert lesz.

A Zene.hu ajánlja
Síri csend, sötétség és izgalom járta át a több tízezres Papp László Aréna falait, mialatt a rengeteg újságíró arra várt, hogy lehulljon a lepel a titokról. A fekete függöny mögül morajlás szűrődött ki, majd felcsendült a semmivel sem összetéveszthető Rapülők intro. Egy kis gép gördült elő, melyből kisvártatva kipattantak a zenekar tagjai, akiket Veres Zoltán műrepülő világbajnok „repített” a célba.

A rímfaragásról és kitűnő humoráról ismert Geszti Péter és két zenész társa ezen nagyszabású sajtótájékoztatón jelentették be, hogy tizenkét év hallgatás után visszatérnek. Az örömhírt sok meglepetés és nyereményjáték is fokozza, melyre a 2006. január 21-ei koncertig biztosan fény derül. A zenészek egy pódiumon, repülőgépek üléseiben foglaltak helyet. Minden adott volt a felszálláshoz.

- Kedvünk lett hozzá és kész – vélekedett Geszti. – Találtunk még egy csúcspontot a karrierünkben, amit most megmászhatunk. Egy világszínvonalú show-val készülünk, melyet sok szervezés és munka előzött és előz meg még mindig. Én hangszeren ugyan nem, de az édesanyám idegein sokszor játszom, így most is a szövegírás a feladatom, no meg a rappelés.

A produkció és a lemez címe: Riszájkling, vagyis újrahasznosítás. Saját dalaikat dolgozzák fel, áthangszerelik, azonban mégsem a nosztalgiázás a céljuk. A visszatérés egyszeri alkalomra szól, így a készülő lemezt először a koncerten lehet majd megvásárolni.

- Régen azt hittem, hogy amit a lemezre felteszünk szám, az úgy jó, ahogy van – mesélte Misel. – Éppen ezért nagyon furcsa, hogy most meg kell ezeket változtatni. Zenei kísérletet teszünk, a rappet olyan stílusokkal ötvözzük, melyek teljesen szokatlanok.
A produkcióban lesznek régi és új dalok is, sőt interaktívvá kívánják tenni a műsort. A nézők a helyszínen sms-ben szavazhatják meg, hogy a koncert végén mely új dalokat akarják hallani.

Számos egykori vendégművész vette örömmel az újbóli felkérést, így Somló Tamás, Tunyogi Orsi, Szulák Andrea, Auth Csilla, Czerovszky Heni és Szolnoki Péter is dalra fakad majd. Mindannyian hiányolták már a Rapülőket, azt a régi társaságot és jó hangulatot, mely körüllengte a fellépéseket.
- Isteni érzés volt újra hallani az a bizonyos intrót, mely minden koncerten felcsendült egykor, ami a lemezt is bevezette – vallotta be Auth Csilla. – Számomra megtisztelő, hogy a fiúknak vokálozhatok megint.

A zenekar is változik, Misel bandája játszik majd a színpadon. Kiegészülve fúvós karral, mely azelőtt kimaradt a Rapülők zenei életéből. Minden dalhoz készül egy animáció is, amit hatalmas kivetítőkön láthatnak majd a koncertre látogatók. Sőt három szerencsés, még azt is kiharcolhatja magának, hogy fellépjen a Rapülőkkel közösen, hiszen hamarosan indul egy táncos válogatás. A Megasztárból ismert koreográfus, Seres Attila teszteli majd a jelentkezőket, de a végső győzteseket a zenekarral közösen választják ki. Ezzel még koránt sem ért véget a meglepetések sora. Azért érdemes kilátogatni a megismételhetetlen élményt nyújtó estre, mert Gesztiék egy jegytulajdonost meglepnek egy 500 ezer forintot érő bankkártyával.

Egyelőre ennyi titokra derült fény, de az is bizonyos, hogy januárig még számos érdekesség lát majd napvilágot. Aki jelentkezni szeretne a castingra, vagy további érdekességekre vágyik a zenekarral kapcsolatban, az látogasson el a honlapjukra.

mori

[2005.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még