2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Macy Gray
Erykah Badu
The Crusaders
Jan Garbarek Group
Legnépszerűbb csengőhangok

Sztárok a szomszédban: JazzFest Wiesen péntektől vasárnapig

Dübörög a fesztiválszezon itthon és külföldön is. Most egy elég közeli dzsemborira szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét. Idén is sikerült olyan felhozatalt összehozni az ausztriai Wiesenbe, hogy arra még a legvájtfülűbbek is csak elismerően csettinthetnek. Ez lesz a 32. dzsessz fesztivál ezen a helyen, már a szám is tiszteletet parancsoló.

Kivételes adottságok, kivételes fellépők

Maga a helyszín a festői Alpokalja egyik – a magyar határhoz nagyon közel eső (50 km) - völgyében található. Nekünk már volt szerncsénk itt megfordulni párszor, ha másért nem, akkor csak az itteni levegőért érdemes egy kirándulást tenni a környékre. De mi nem elégszünk meg ennyivel, irány a fesztivál! A terület, mint említettem egy völgyben van, az egyik oldalt a hatalmas fesztiválsátor foglalja el. Ez pont úgy nyitott, hogy a szemben lévő domboldalról kellemes rálátás biztosított a színpadra. Eddig volt már itt szerencsénk a Molokohoz, a Justofunkhoz, a Weather Reaporthoz, Maceo Parkerhez.

Macy Gray, Erykah Badu, Al Jarreau, The Crusaders, Willy Deville, Jan Garbarek

Nem, ez nem egy „best of” felsorolás, ez a fellépők névsora. Mi a szombati napra fogunk kilátogatni, amikor is az első négy név fogja egészen biztosan az őrületbe kergetni a megjelenteket. Ami még nagyon fontos: mindezt 35 EUR-ért, ami azt hiszem szintén hihetetlen ( 8 225 HUF !!!). Ebben az árban benne foglaltatik a sátorozási lehetőség is, ami valjuk be őszintén igazán csábító. Az árak bent szokásosnak mondhatók (már ami az ausztriai fesztiválokat illeti). 4 EUR a sör, amiből 1 EUR az úgynevezett pfund, ami azt jelenti, hogy kapsz egy zsetont a pohár mellé, és amikor kéred a következőt, akkor ezt beváltod a pohárral együtt és máris csak 3 EUR az áhított nedü. Ezt a rendszert itthon is le kellene tesztelni, fele annyi se lenne a takarítás, hiszen ki dobálja így el a poharakat !?

Csak jó idő legyen !

Ez egy elég sarkallatos pontja a fesztiválnak. Hiszen ha valahol esik, akkor ott biztosan, mert ez az Alpokalja. Pont olyan, mint a Volt fesztivál az időjárás szempontjából. Eddig akiknek említettem ezt a fesztivált, nem nagyon akartak hinni a fülüknek. Azt hiszem elég sok honfitársunkkal fogunk kint találkozni, meg amúgy is nagyon barátságos a kinti légkör. Egy biztos, mi már alig várjuk !

-Aretuska-

[2008.07.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még