2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rúzsa Magdi: "Büszke vagyok a rajongóimra"
Megtudtuk! Augusztus 2-án indul az új táncos vetélkedő
Kapcsolatok
Rúzsa Magdi

Nem igaz a rémhír! Rúzsa Magdi énektanára most valóban nyilatkozik...

Rúzsa Magdi elveszítheti a hangját? - tettük fel valóban a kérdést Magyar Hajninak, az egyik bulvárlapban tegnap megjelent hír kapcsán. Minden olyan énekelni vágyó és énekes megnyugtatására szeretném elmondani, hogy egy hangot elveszíteni nem olyan könnyű, mint amilyen könnyen címlapra kerülhetett ez a kérdés.

- Miért keresett fel Téged Rúzsa Magdi?
- Magdi annak idején azért keresett fel, mert szerette volna tovább képezni magát az éneklés területén. Vele is, mint minden tanítvánnyal egy amerikai énektanár - Seth Riggs - énektechnikai módszerével kezdtünk. Seth Riggs-et tekintik a szórakoztatóipar legnagyobb hangképzési szakemberének. Az évek hosszú során sok ezer énekesnek - köztük 120 Grammy-díjasnak, négy Metropolitan operaének-verseny győztesnek - és számtalan televíziós és filmes személyiségnek segédkezett.

Olyan énekesek és színészek köszönhetik Seth Riggs-nek a sikereiket, mint Ray Charles, Natalie Cole, Ricky Martin, Michael Bolton, Luther Vandross, Val Kilmer, Julio Iglesias, Whoopi Goldberg, Stevie Wonder, Prince és sokan mások. Az oktatóanyag elsajátításával az énekes olyan könnyedén énekel torokhangon magas hangtartományban is, mint amilyen játszi könnyedséggel beszél. A módszer neve: beszédszintű éneklés.
 
- Fontosak az énekórák?
- Az aktívan szereplő énekes azért jár énekórákra, mert hozzátartozik az életéhez a gyakorlás, a mindennapi skálázás. Magdi az egyike azoknak a professzionális előadóknak, akik folyamatosan turnéznak, hetente több alkalommal kell végigénekelniük a másfél-két órás koncertet. Ehhez „megedzett” hangszálakra, fegyelmezett életmódra és kellő tudatosságra van szükség. Magdi felismerte ezt, és azzal, hogy az énektanulást beépítette eleve feszített ritmusú életébe, éppen az ellen tesz aktívan, hogy ne veszítse el a hangját.
 
- Mit tartasz lényegesnek egy énekesnél?
- A legfontosabb, hogy a tudatosság, ami ebben az esetben a tanulást jelenti, párhuzamosan fejlődjön az ösztönösséggel, ami a magas szintű technikai tudáson túl érzelmi töltést ad az előadásnak. Magdit nem véletlenül szerették meg oly sokan a Megasztár alatt, hiszen átütő egyéniségével elsöprő érzelmeket váltott ki az emberekből.
 
- Mi a véleményed erről a rémhírről?
- Énekiskolámba a sztárok mellett amatőrök, zenét szerető és tanulni vágyó magánemberek is járnak. Számomra minden tanítványom egyformán fontos, „anyatigrisként” óvom őket függetlenül attól, hogy széles nyilvánosságban ismertek-e vagy sem. Éppen ezért nem hagyom Magdi esetében sem, hogy elterjesszenek róla egy olyan alaptalan rémhírt, ami nem felel meg a valóságnak.

- Bíró Zsolt -

[2008.07.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még