2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Lenny Kravitz 3 napot tölt Budapesten
Lenny Kravitz megőrjítette a közönséget - Exkluzív részletek olvasóinktól
Kapcsolatok
Lenny Kravitz
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Lenny Kravitz
[2008. július 22.
kedd 19:00]

Ezt nevezzük koncertnek! Lenny Kravitz a Budapest Arénában

Nagy várakozással készültünk Lenny koncertjére: én azért, mert nekem már volt szerencsém egy külföldi fesztiválon látni-hallani őt néhány évvel ezelőtt, párom pedig azért, mert neki még nem, és valami nagy durranásra számított. Meg is kaptuk, amire vágytunk! Nagyot szólt a koncert – szerintünk az Arénában még semmi sem szólt ekkorát!

Nyitány: a keverőknél

Mivel zeneszerető kis családunk legfiatalabb tagja még a pocakomban „élvezi” az idei nyár koncertjeit, fesztiváljait, óvatos duhajként ezúttal a keverőpultnál vártuk a kezdést. Amúgy is ott szól a legjobban minden koncert, ezért a hazai zenészekkel mindig ott lehet találkozni – okított ki bennünket Líviusz, a Quimby másik frontembere. Arra viszont nem számítottunk, hogy így legalább tényleg testközelből üdvözölhetjük Lenny-t. Nagyon karizmatikus, szexis, szimpatikus és jóval vékonyabb, mint gondoltam.

Love, Peace and Rock n’ Roll

Nyilván a zenéje számít igazán, jól belekezdett a koncertbe, éppen az aktuális albumának címadó dalával, a „Love Revolution”-nal nyitott, ami tisztán megmutatta, hogy mire számíthatunk az este folyamán - kemény rockos dallamokra és a fő üzenetre, amit több dalszövegében meg is fogalmaz - „love is all that matters” (csak a szeretet/szerelem számít).

Középen kezdett és a koncert folyamán többször is lejött mindkét oldalon a színpadról, be a közönség közé. Arra kért bennünket, hogy mindenki képzelje azt, hogy a nappalijában van, érezze otthon magát és ők meg majd jól elszórakoztatnak bennünket. Biztosított róla, hogy addig játszanak, amíg csak lehet, amit be is tartott, több mint két órát nyomtak.

8 albumról, sok sláger közül jól válogatni... sikerült!

Drukkoltam, hogy sok régi számot játszanak, azok rockosat, nagy örömömre a színpadról már a második szám a Mama Said volt és sosem gondoltam volna, hogy ugyanerről az albumáról valaha koncerten játszani fogja a Fields of Joy című balladának induló, de aztán kemény rockszámba átváltó dalát.

Következtek a már jobban ismert dalok, az „It Ain’t Over ’Til It’s Over” is kisvártatva felhangzott, erre már táncikált a közönség (na jó, leginkább csak a küzdőtéren lévők). Aztán megint jöttek a nóták az új albumról, köztük a Dancin’ Til Dawn, amihez - mint már tudhattuk, de ő is elárulta - Budapesten forgat videóklipet. Aztán a köztes (tehát a régiek és az új közötti) albumok jól sikerült dalai is felcsendültek: Again, Where Are We Runnig, Dig In stb.

Alázatos együttmuzsikálás a kiváló zenészekkel

Aki forgatott már a kezében egy Lenny Kravitz CD-borítót (eredetit persze), azt tudja, hogy az összes hangszert ő játssza fel az albumokra. Koncerten szinte az összes számban gitározik is, nem „csak” énekel, mégis a lehető legtermészetesebb módon engedte át az egyes hangszer virtuózainak a terepet. Olyan trombita-, dob- és gitárszólót hallhattunk, hogy csuda! Egy szám erejéig pedig leült az üvegzongora mögé, így az éneke és az akusztikus zongora hangja töltötte be az Arénát. Nagyon szép volt!

A vége: zúzás!

Nehogy bárki is azt gondolja, hogy elaltatott bennünket a középső részben, a végére ugyanis újra teljesen felrázott! Gondoljunk csak bele, hogy a Fly Away vagy az American Woman mennyire ütős lemezen is, nemhogy élőben! Az abszolút kedvencemmel, a Let Love Rule-lal megénekeltetett mindenkit, felállította az ülőhelyeseket és már minden kéz a magasban volt...

Nagyra értékelte, köszöngette a közönség ovációját, aztán két óra után egy kis szusszanásnyi időre lement a színpadról. Amikor visszatért, lecsendesítette a tömeget, megvárta, míg a 8000 ember egyet sem pisszen és úgy belecsapott a húrok közé az Are You Gonna Go My Way-jel, hogy katarzis élménnyel gazdagodott minden igazi koncertre-járó zenebolond – és itt nem csak magunkra gondolok!

Igen, Lenny, jövünk megint, amikor újra itt koncertezel! – ahogy kérted.

Olvasóink véleménye a koncertről!

-Frk4Muzik-

[2008.07.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még