2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nyolcadszor is Lenny Kravitz
Lenny Kravitz picit visszaesett?
Guitar Hero: A zeneipar felfedezte a játékipart
Lenny Kravitz 3 napot tölt Budapesten
Ezt nevezzük koncertnek! Lenny Kravitz a Budapest Arénában
Lenny Kravitz 4 kamionnal érkezik
Kapcsolatok
Lenny Kravitz
Anna & The Barbies
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Lenny Kravitz
[2008. július 22.
kedd 19:00]

Lenny Kravitz megőrjítette a közönséget - Exkluzív részletek olvasóinktól

Július 22-én Budapesten, a Papp László Sportarénában adott koncertet Lenny Kravitz, néhány olvasónk ott volt és megosztja a fellépéssel kapcsolatos élményeit. Két órás szuperkoncert meglepetésekkel, üvegzongorával, megszerzett pengetővel, kézfogással és felejthetetlen élményekkel.

Edit nevű olvasónknak élete egyik meghatározó koncertélménye volt a tegnap esti: A koncert nyitódalát (az új album címadóját), nagy meglepetésünkre Lenny nem a színpadon, hanem a küzdőtér közepén - a hangosítók mögött - épített színpadon adta elő, így a be nem avatottak ezért csak kisebb fáziskéséssel vették Őt észre, majd nagy ovációval díjazták az ötletet!

Lenny nagyon közvetlen, szinte „baráti”  hangnemben invitált minket egy közös bulizásra, a közönség pedig meglepően jól reagált minden kérésére, mozdulatára, együtt énekeltünk, ugráltunk, táncoltunk és tapsoltuk végig a 2 órás koncert minden pillanatát. Egymást követték az új és a régebbi albumok lendületes dalai, amit megszakított egy-egy intim hangulatú ballada, amit Lenny az üvegtetejű zongoránál ülve adott elő.

A szinte puritánnak mondható „üres” színpadon ez volt az egyetlen „show-elem”, de nem is éreztem hiányát a más együtteseknél megszokott különleges effektusoknak  és színpadi elemeknek. Hihetetlenül profi hangosítás mellett CD minőségű hangzást biztosított a zenekar úgy, hogy közben nem veszett el az elő koncert varázsa!
 
A koncert vége felé, teljesen spontán, Lenny elindult a közönség sorai felé, amitől a közelben ülő-álló rajongók - köztük én is - testközelből tapasztalhattuk meg az igazi nagybetűs SZTÁR magával ragadó érzelmeit, átható pillantását, illatát és közvetlenségét. Kortól és nemtől függetlenül minden rajongó meg akarta érinteni Őt, hogy legalább a másodperc töredékéig fizikailag is együtt lehessen Vele - emlékszik vissza Edit.

Kézfogás és a használt gitárpengető
 
József nevű olvasónk is jól érezte magát, még kezet is fogott a világsztárral: Számomra az volt a legjobb amikor úgy másfél óra után bement a tömegbe kezet fogott mindenkivel, velem is! Jó volt ismét látni őt élőben, szuper műsor volt. Csak én a kivetítőket hiányoltam, bár nekem szükségem nem volt rá, mert az 5. sorban voltam. Remélem legközelebb is ellátogat hozzánk!

Egy másik kedves olvasónk a koncertélmény mellett mással is gazdagodott: A koncert szenzációs volt, és az mellett, hogy pacsizhattam vele, megszereztem az általa használt gitárpengető egyikét. Egyik nagyon hosszú évek óta dédelgetett vágyam teljesült a tegnap este. Sajnálhatja aki kihagyta...

Lisa már 7 órakor ott toporgott az Aréna bejáratánál, az előzenekarral (Anna and the Barbies) meg volt elégedve: Először hallottam róluk, de szerintem totálisan jó választás volt. A csaj hangja eszelős, jó a zenéjük és jól volt megkoreografálva a műsoruk is. Kicsit hülyén jött ki, amikor bejelentették hogy na ez az utolsó számunk. A tömeg éljenzett, persze Lennyre várva...

A legkedvesebb pillanat számára is az volt, mikor az énekes lement a közönség közé: Ott volt tőlem kb. 2 méterre, testközelből láthattam és hallhattam... Istenkém! Több mint tizenegynehány éve vártam erre a pillanatra,  amikor az MTV-n megláttam először és azon az érdekes és fura magas hangján énekelte az It ain't over till it's over-t... Azt sem tudtam hogyan hívják, angolul nem is tudtam, csak dúdolgattam ezt a számot.. aztán jött a többi nagy sláger...hú!!!

Attila nevű olvasónk visszaemlékezése: Ahogy felcsendültek a régebbi számok...király volt! Az úgynevezett 2. blokk-on nagyon bekezdett a Fly Away-el és az American Woman-el! A koncert közepén a dobszóló egyszerűen remek volt! Ja, és a viszajövetel az Are You Gonna Go My Way című számmal...wáááhhhh! De volt pár szám amit hiába vártam pl.:Again, Love love love stb...! És ezek elmaradtak, de így is hatalmas élmény volt!

Mindenkinek nagyon tetszett

Aninak (Tatáról) ez volt az első koncertje: Isteni volt! Életem első koncertje, tök ciki, mert már 31 éves vagyok, de annál nagyobb volt a hatása. Nem vagyok egy sztárolós fajta, de kicsit irigyeltem az embereket ott az első sorban. Nekik jócskán kijutott a jóból, egy kis izzadt hófehér lepel, pengető, az ügyesek még dobverővel is gazdagodtak.

Magdolnát szinte teljesen elbűvölte a 22-i koncert: Frenetikus volt, Lenny egy csoda pasi! Az egész lénye fantasztikus! A zenekara is kiváló, olyan szólókat nyomtak, hogy azt el sem lehet mondani. Jómagam, a második sorból élvezhettem végig, leírhatatlan érzés!

Szabolcs így ír: "A színpadkép a vártnak megfelelően retro feelinget sugárzott, ahogy az egész zenei pályája: Vissza a gyökerekhez. Egyszerű de iszonyú dinamikával eljátszott ütem, Megfelelően támogatott basszussal, majd erre a riffek és szólók dallamot adó tömkelege megspékelve Lenny utánozhatatlan hangorgánumával és egyéniségével. Nem bonyolult recept, de tessék megpróbálni utánozni! Nem fog menni. Ugyanis a zenészeket és Lennyt (a lemezén minden hangszeren ő játszik) átitatja a tehetség is, ami éppen elég ahhoz, hogy ne a csocsi-ragyi dizájntól és a digitális technikától legyen jó a koncert, hanem a cc. töménységű ZENÉTŐL.

Játszott. Szólózott. Dolgozott. Élvezte.

Lenny tulajdonképpen a '90-es évek elejétől fogva ugyanazokkal a zenészekkel játszik, ami megint csak jót tesz az egész csomagnak. Olyan összeszokottságot és profizmust hallhattunk, hogy sokszor az az érzése támadt az embernek, hogy ennél jobban már nem lehet zenélni, de minek is??? Dob téren egy különleges technikájú arc osztotta az ütemet, aki úgy élvezte a dolgát, mint az a gyerek, aki beszabadul a Lego gyárba és betemeti magát a kockák közé. Játszott. Szólózott. Dolgozott. Élvezte.

- Annyira, hogy a ráadásban az Arénát felrobbantó Are You Gonna Go My Way -t állva dobolta, teljes súlyával taposva a lábdobot. Kibírta. Én alig, mert ki akartam ugrani a bőrömből. Aztán meg is tettem, mert azt vettem észre, hogy a zsebemből kiesett mobiltelefont egy letört cipősarok mellett találtam meg... Lenny, Fly Away, de azért majd még gyere vissza!"
- fejezte be beszámolóját olvasónk.

Lajos eképpen vélekedett: " Nagyon „csúnyán” odab…tak! Aki nem jött el, az élete végéig – vagy legalábbis egy következő LK koncertig – sajnálhatja.  Profi zenészek, profi technika, trükkös megoldások és sok-sok olyan elem, amit se CD-n, se DVD-n nem lehet olyan élménnyel visszakapni, mint élő fellépésen. A koncert végére a nyugdíjasok is állva őrjöngtek!!! "

És a végére egy tömör vélemény Andrástól: "Igazi zenészeket, előadóművészeket láthattunk elképesztő profizmussal, tökéletes hanggal és hangzással! Fergeteges volt! Egy profi zenész, megőrjítette a közönséget és lenyűgözött mindenkit! Aki igényes zenét akart az megkapta! El lehet felejteni mindenki mást...."

-zene.hu-

[2008.07.23.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
the red butterfly 2008.07.28. 00:52 • [2]
mr kravitzki,
thx to all love, my doughter was really-really happy with you!
thx for the next day to!
love, l.c.
Fyfike 2008.07.26. 08:00 • [1]
Fergeteges koncert volt. Írom ezt úgy, hogy a részvételem rajta teljesen véletlenszerűen alakult. Bár volt 3 db Lenny albumom, köztük a legújabb is, 2008.07.22-ig nem mondtam volna, hogy ő a kedvencem, függetlenül attól, hogy bármikor szívesen hallgattam a számait. Azért nagy várakozással és magas elvárással mentem el, hiszen nem akárkiről van szó. Ülőhelyre szólt a jegyünk, de teljes megelégedésemre, ahogy elkezdődött a koncert, rengetegen elkezdtek lerohanni a kűzdőtérre, (mi is), mivel az énekes is ott volt. Sajnos, mivel alacsony vagyok, miután felment a színpadra, a társaságukból fele-fele arányban visszaültünk, mert látni is szerettünk volna, a fiatalabbak viszont lent maradtak. Egyikünk sem bánta, hogy így alakult, a végén mikor újra találkoztunk, valami olyan kifejezés volt mindenki arcán, hogy úristen, de jó volt, kár hogy vége. Pedig lássuk be, több mint 2 órát zenélt, nem kis teljesítményt nyújtva a zenésztársaival együtt.
Bár már eltelt néhány nap, azóta szinte állandóan őt hallgatom. Beszereztem még egy 1991-es albumát is, és nagyon jól érzem magam, örülök, hogy láthattam és hallhattam.
Üdv. Erzsi

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még