2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Idén is zenés pihenést kínál a BalaTone
Jön a Balatone második felvonása
Ingyen mehetnek a debreceniek a BalaTONE-ra
Hamarosan BalaTone - játssz a bérletek egyikéért!
A Belga leküzdötte a rossz időt a Balatone-on
Ez történt még a Balatone Fesztiválon - képekkel
Képgalériák
Balatone (2008) 1. nap
Kapcsolatok
Bëlga
Tankcsapda
Péterfy Bori & Love Band
Kapcsolódó események
Balatone Fesztivál 2008
[2008. július 23. - 27. ]

A hideg ellenére összemelegedtek - Balatone 1. nap képekben

Sár, sár és sár... teljesen olyan, mint egy amerikai katasztrófafilm vége. Azért mondom, hogy vége, mert az időjárás ellenére mégis vigasztalóan jó a hangulat, hiszen Lukács Laci után szabadon: "Mitől legyen jó kedvem" kérdésre ezerféle válasz adható, itt, a tavalyi nagy siker után idén másodszorra megrendezett zánkai Balatone Feszten.

Délutánra az idő is kicsit kiderült, így minden előadó megúszta az esőáztatta koncertezést, amiért az egyik esti főszenzációnak számító Belga külön köszönetet is mondott. A hideg azonban maradt.

Ám ezen sem volt nehéz segíteni, hiszen csomó olyan jó koncert akadt, amin nem volt megerőltető egy kicsit ugrálni, amitől eléggé összemelegedett a társaság... na, meg persze ne feledkezzünk meg a sportprogramokról sem. Skate- és dirtpályák, szabadedzés. Magyarul a 8. Kona Találkozóra érkezett, röpködő bicajosok mindenfele:)

Egy kis pakolászás, kicentizett sátorhely utáni kutakodás, majd összeszerelési bonyodalmak után a Ludditákkal melegítettünk be az elkövetkezendő három napra. Még a bringások is megszakították a folyamatos gyakorlást a koncert erejéig. Az eléggé kötött időkorlát lejárta után otthagytuk az ötletes rap-szövegeket, illetve ők hagytak ott minket...

Továbbpártoltunk a Café előtt alapos lábtörlés és mosás, majd végre bent kicsit melegebb időjárás, ingyen csocsó, és a jazz-es-folkos Besh o Drom vidám zenéje fogadott. Hatalmas hangulat, hajfonás és testfestési lehetőség, tolongó rajongók, pohártánc... aki pedig kicsit nyugira vágyott, és csak hallgatni akarta a muzsikát, azt is megtehette a széleken szétszórt puha párnákon és zsákokon.

Ott volt Zsolti, a béka is

Aztán ismét ki a hidegbe, ki két pulcsival, ki plusz kabáttal sietett a partmenti Pepsi színpadhoz a Belga koncertjére, ami olyan jó volt, hogy még a kacsák is azt hallgatták... na de komolyan: két szám után már senki nem fázott, és a Belga eszméletlenül jó koncertet adott. A tóparti helyszín miatt természetesen ott volt velünk Zsolti, a béka is, és a magyar nemzeti hip-hop-ot is kikérték maguknak.

Még szép. A közönség pedig teli torokból énekelt velük. Sok-sok közkedvelt és közismert szám, sör, bor és sültkolbász. Belga meg egyenruhában, a lényeg, minél hülyébben nézzen ki. Titusz pedig a pultja mögött vigyorog. Megint más, mint mindig, mégis ugyanaz: "olyan Belga". A két ráadás után azonban mégis vége lett, hiszen a jelszó: időkorlát...

Átnéztünk még Péterffy Borira és Love Band-jére, akik úgy bevésték agyunkba a "nézz mélyen a szemembe, tedd a kezedet a farzsebembe" refrént, hogy még hajnalban is ezt hallottam a szomszédos sátorból. Nem is baj... aludni úgyse nagyon lehetett a hajnalig tartó zajtól.

Zárásként fogmosásnak álcázott álmos korcsolyázás a sártengeren, hazafelé dagonya a traktornyomokban. Mindegy. Holnapra állítólag jobb időt ígérnek, mindenki találgat... a Tankcsapda viszont tuti.

Balatone (2008) 1. nap képekben

-Rocket Queen-

[2008.07.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még