2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A születésnapos Paul Ankának van mit ünnepelnie
Kapcsolatok
Paul Anka
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Paul Anka - Summer Tour of Europe
[2008. augusztus 5.
kedd 19:30]

A születésnapos Paul Ankának van mit ünnepelnie

Paul Anka 1941. július 30-án látta meg a napvilágot. A szülinapos 1957 óta turnézik, de Magyarországon 2008. augusztus 5-én járt először.  

124 albummal a háta mögött Paul Anka a 21. helyet foglalja el mindenidők legsikeresebb művészeinek listáján.

Paul Anka libanoni szülők gyermekeként született Kanadában 1941-ben, és már 16-17 évesen világsztár volt Diana és You Are My Destiny című slágereivel, de később ő írta Tom Jones She`s A Lady című sikerdalát, illetve a legnagyobb Frank Sinatra-slágerré lett My Way angol szövegét.

1957-től, amikor Anka 16 éves lett, minden évtizedben volt slágerlistás dala. Azóta mintegy 120 lemezt játszott fel, 15 millió albumot adott el világszerte és kislemezei a "Diana", "Lonely Boy", és a Having My Baby valamint a "White Christmas" 10 milliós példányszámokban keltek el. Számos más művész tartozik Paul Ankának köszönettel.

A mintegy 900 dalból álló katalógusában olyan dalok találhatók, mint a Tom Jones által énekelt "She's A Lady", Donny Osmond által előadott "Puppy Love", vagy Buddy Holly slágere az "It Doesn't Matter Any More".

Újra felfedezte a közönség

A "My Way" a világ összes karaoke bárjának kihagyhatatlan slágere. Az elmúlt 5 évtized során számos kihívásnak felelt meg, és egy olyan karriert tudhat a háta mögött, mint senki más a pop történetében. Az '50-es évek tinisztrájából vált ünnepelt dalszerzővé és a swing mai fáklyavivőjévé.

Anka két legújabb album a Rock Swings és a Classic Songs, My Way nemcsak milliókat inspirált ismerős dallamok hallgatására, de Anka művészi és előadói leleményességét is újra felfedezte a közönség. A Rock Swings és a Classic Songs, My Way sikere is abban rejtezik, hogy slágereket dolgozott át oly módon, ami számára természetes. Öt lánya segítségével és hónapokig tartó kutatómunkával választotta ki a '80-as '90-es évek legnagyobb slágereit.

Így került a lemezre Bon Jovi "It's My Life", Lionel Richie "Hello", Eric Clapton "Tears in Heaven" című dala vagy a kissé radikálisabb változáson átesett Oasis "Wonderwall" című slágere vagy a Nirvana "Smell Like Teen Spririt"-je.

A Classic Songs, My Way című lemez Joni Mitchell, Billy Joel és Bryan Adams dalainak friss feldolgozásait mutatja be, valamint Anka két klasszikusának sajátos interpretációját. Michael Bublé, akinek Anka fontos támasza volt karrierje kezdetén szintén énekel a lemezen és swing mentorával együtt énekli 1958 legnagyobb slágerét a "You Are My Destiny"-t.

Az album fináléjaként Jon Bon Jovi énekli Paul Ankával szárnyaló előadásban a "My Way"-t, amit Paul formált egy alig ismert Francia dalból örökzölddé barátja Frank Sinatra számára. A Classic Songs, My Way tartalmazza az összes Paul Anka slágert.

A Budapesti koncerten sem hiányoztak ezek a fiatalok és idősek által is ismert dalok, és a házibulik nélkülözhetetlen slágerei.

- zene.hu -

[2010.07.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még