2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kerekes Band
Dj. Ludmilla
Zorall
Moby Dick

Nem kell a minőség? Két koncert ínyenceknek az AZFESZT elejéről

Fesztivál az egész világ, szórakozik benne minden fiú és lány. Az AZFESZT nyitányán meglestünk két olyan koncertet, ahol bár nem tülekedtek a helyekért, mégis a zene szerintem helyet követel magának.

Képletesen az egyik sarokban állt a Kerekes Band öt tagja, akik este tízkor csaptak szó szerint a húrok és minden más közé. Elég durván nyomják a fiúk, erre tényleg azt mondja az ember, hogy zene. Élő, a színpadon kizárólag hangszereket látni, melyekkel szinte minden létező hangulatot és dallamot képesek lefesteni, nem értem, miért csak ilyen kevesen tisztelték meg őket.

Velük egy időben játszott a Zorall, Polak Bros. és a Moby Dick. Ne érje szó a ház elejét, ezek is remek produkciók, de 20 darab nézőt nehéz megmagyarázni, pedig a minőségtől a mennyiségen át minden volt Kerekeséknél, de hát ez van, nem kell szeretni, viszont tényleg jók.

A másik szegmens, véglet Ludmilla volt, ő hajnali egykor lépett az emelvényére és kezdte a break beat-et. Ugyanaz, mint az előző, csak teljesen más, itt rengeteg stílus keveredik még több számmal és variációval, ami állandó, az az alaplüktetés.

Miért szorul ki, vagy éppen be?

Lehet, a fesztivál rockos mivolta miatt voltak kevesebben, vagy éppen mert már későn indult be, de ellenérvként elmondanám, hogy talán szándékosan is (nem tudom) a keményebb vonalat, gitáros dolgokat kapta elő Ludmilla a táskájából. Másrészt meg egy ilyen bulitúrán nem szokás korán a szemhéjak alá merülni.

Lényeg a lényeg, hogy itt is apadt a nézőszám, annak ellenére, hogy talán mindenhonnan szemezgetett a lemezlovas. Az is előfordulhat, hogy ez már túl sokféle a hallgatóságnak, mivel ahhoz szoktak hozzá, hogy csak ilyet, vagy csak olyat nyomnak az orruk alá, itt pedig elég nehéz beskatulyázni a felhozatalt.

Mindegy, ez van, nem kell szeretni, szerintem akkor is jó volt mindkét általam megtekintett versenyző, akik a különleges, szokatlan, de értékes irány felé kalauzolják a publikumnak nem igen nevezhető, maréknyi embert.

-Fábián Tamás-

[2008.07.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még