2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Magyar Állami Népi Együttes(MÁNE)
Szinetár Dóra
Bereczki Zoltán
Vágó Zsuzsa (Vágó Zsuzsi)
Vágó Bernadett
Németh Attila
Bolyki Brothers
Matt Bianco
Vásáry Tamás
Tunyogi Bernadett
Neoton Família Sztárjai
Vladimir Cetkar
Kapcsolódó események
Debreceni Virágkarnevál
[2008. augusztus 15. - 21. ]

Kiderült! Mi már tudjuk kik lépnek fel a Debreceni Virágkarneválon!

Idén, 42. alkalommal kápráztatja el az érdeklődőket, Magyarország egyik, külföldön is híres látványossága, a Debreceni Virágkarnevál. Ahogy az elmúlt években, úgy most is egyhetes programsorozatot hirdet a cívisváros: lesz zene, tánc és természetesen megannyi virág. A sztárfellépők sorában jól csengő neveket találunk.

Debrecen ismét virágba borul egy teljes hétre. A város legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvényén hagyományosan lesz „virágok utcája”, mely a sétálóutcán virágvásárlási lehetőséggel várja az érdeklődőket. A virágok mellett lesz kézműves vásár, virágkötészeti bemutatóval egybekötött virágkiállítás, valamint egy fotókiállítás is, amely a korábbi karneválok hangulatából ad ízelítőt.

A karneváli hét minden estére kínál programokat. Augusztus 15-én a Magyar Állami Népi Együttes Magyar Concerto című előadásával indul a koncertek sorozata. 16-án este a Musical Gála biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsa és Németh Attila közreműködésével. Vasárnap, 17-én, 20 órakor a beat zenéé a főszerep a Kossuth téren, ahol a Mindhalálig Beatles zenél. Hétfőn, 18-án az est főszereplői a Bolyki Brothers, akik igazi, humorral fűszerezett „családi hangulatot" varázsolnak a közönség elé.

A karneváli felvonulást megelőző estén a jazz egyik fiatal művésze, az Amerika és Európa szerte már toplistavezető Vladimir Cetkar koncertezik, majd őt követi a jazz és latin pop ritmusokkal a debreceni színpadon a Virágkarnevál sztárvendége, a ’90-es évek zenei világának egyik meghatározó alakja, a brit zenei élet legjelesebb képviselője, Matt Bianco.

Főszerepben a virágok

Az augusztus 20-i programban a főszerep a virágoké, a virágkocsiké, amelyek elkészítéséhez akár 3 millió szál virágot is felhasználnak. A karnevál több mint 100 éves történelme alatt 600 virágkocsit és több tízezer felvonulót láthatott a több millió látogató. Az idén felvonuló virágkocsik között állandó kompozícióként Debrecen város címere és a nemzeti korona mutatkozik be, a többi kocsi újonnan kitalált és létrehozott virágalkotásokkal vonul fel.

A képzőművészek által tervezett, egyenként több tízezer szál virágból álló műveket a zsűri értékeli, és átadja a legszebb kocsikat állító cégeknek járó pénzjutalmat. Bálint György - aki évek óta a debreceni virágkarnevál zsűrielnöke - mellett idén Vásáry Tamás, világhírű, Kossuth-díjjas zongoraművész, aki az utóbbi évtizedekben karmesterként is tevékenykedik; Tunyogi Bernadett balettművész és koreográfus; Tóth Enikő színművésznő, a Madách Színház tagja, valamint Kangyal Balázs jégkorongozó díjazza a felvonuló alkotásokat. Az államalapítás ünnepén a tűzijátékot követően a Neoton Familia és egy fergeteges utcabál szórakoztatja a városba látogató közönséget.

– netaktív –

[2008.08.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még