2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Sarah Brightman

Ajánljuk az Olimpia megnyitóját - hallgasd meg a hivatalos dalt!  

Augusztus 8-án, helyi idő szerint este nyolckor „lobban fel majd a szenvedély”, ahogy Csang- Ho- ping, a szervezőbizottság elnöke fogalmazott. Az eseményt természetesen a Magyar Televízió közvetíti, az adás 13.45-kor kezdődik.

Még a hivatalos kezdés előtt egy 75 perces népzenei szettet kapnak a Madárfészeknek nevezett Olimpiai Stadion nézői, majd kezdetét veszi a banzáj. Sarah Brightman és egy tajvani fiú, Jay Chou fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. A hölgyet szerintem nem kell bemutatni senkinek, a srácról azonban még keveset tudunk, pedig egy igazi polihisztor.

Jay 29 éves, énekel, több hangszeren játszik (zongora, hegedű, cselló, gitár), dalszövegeket ír, producerkedik, rendez, rappel és még színészkedik is. Eddig 25 millió eladott lemezzel büszkélkedhet világszerte, több mint 20 rangos kitüntetéssel rendelkezik, tavaly pedig benne volt az 50 legkeresettebb kínai között, ami 1,2 milliárd ember közül nem kis teljesítmény. Ázsiában óriási sztár, tudását most az egész bolygónak megmutathatja.

Tajvant nagyon előtérbe szeretnék helyezni a szervezők, hiszen egy 100 fős őslakosokból álló tánccsoport fogja még nagy számként szórakoztatni a közönséget.

Sok szép és őszinte szám

Az majd csak ott derül ki, hogy az Olimpia hivatalos dalát elő fogják-e adni. Ez ugyanis nem egy olyan sima Foci EB-s dal, hanem egy 133 fős montázs, amit két Hong Kong-i művész szerzett. Gyerekek, nők és férfiak egyaránt hozzáteszik a maguk pár mondatát a nótához, mondanom sem kell, Kína minden tájáról.

Ne ijedjen meg senki, a szám első egy percében csak a cím, ’We Are Ready’ (készen állunk) hangzik el sok szájból, aztán a megható képek között rákezdenek.

A videó után olvasd tovább a cikket



Nem meglepő, inkább jellemző a helybéli megalomániára, hogy több hivatalos dala is van a 2008-as Nyári Olimpiának, igazából mindegyik a hatalmas testvériségről, a szeretetről és az elfogadásról szól. Így címkézték fel őket: ’Örökké barátok’, ’Együtt ezen a kék bolygón’, ’A mi álmunk’, ’Még egy próbálkozás’, ’Egy’ és még pár hasonlóan szívbemarkoló igazán hiteles dallam.

Remélhetőleg a megnyitó ünnepségből és a játékok globális hangulatából is ez az érzés fog felénk áradni, de ez inkább csak egy álom, a mi álmunk.

-Fábián Tamás-

[2008.08.08.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
CDfan 2008.08.08. 21:38 • [1]
(kimoderált hozzászólás)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még