2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hiszti Eszti felfedezte Propelleréket
Ingyen adják bemutatkozó lemezüket
Kapcsolódó Kiadványok
Propeller Band: .... másra gondolok
Kapcsolatok
Propeller Band
Legnépszerűbb csengőhangok

Megvan a magyarázat! Igazoltan volt távol a Propeller Band

Ezt a fiatal csapatot már régóta figyelemmel kísérem, előbb a Gödörben tartottak néhány jó kis koncertet, aztán kicsit eltűntek, most pedig kiderült, hogy miért: megjelent az első lemezük!

Méghozzá nem is akármilyen az album, szerintem megérte rá várni. Nem egy hétköznapi korong, ezt jelzi a négy közreműködő vendég zenész is: Jamie Winchester, aki az album címadó dalának zenei producere, Romhányi Áron a Unitedből, aki egy szám erejéig volt közreműködő a lemezen, Varga Livius, a Quimby oszlopos tagja, aki több számban is remekel, illetve a kevésbé népszerű, ám annál tehetségesebb Kiss Dala Péter, aki herflin játszik a kiadványon.

Ami számomra máris szimpatikus, az az a tény, hogy ingyenesen le lehet tölteni a honlapjukról a teljes anyagot! Aki kíváncsi, a Propellerband.hu oldalon megtalálja. Persze letöltöttem, és a srácok olyan jó fejek voltak, hogy egy gyengébb minőségű (kisebb) és egy jó minőségű (nagyobb) verzió is a netező rendelkezésére áll. Ráadásul még a borítóhoz is hozzá lehet jutni. Amúgy jópofa a borító, rikító színekben pompázik, ezer közül is felismerhető. Gondolom, nem véletlenül.

Ezek a fiúk akarnak valamit!

Hallgatom, és arra gondolok közben, hogy nagyon színvonalas a hangzás! Nem is értem, hogy hogy csinálja azt a zenekar, hogy nincs támogató feltüntetve sehol, igényes stúdiómunkával rukkolnak elő (méghozzá a Tom-Tom stúdióban vették fel, ami azért nagy név), és ingyenessé teszik. Valaki árulja már el, hát hülyék ezek? (Vagy épp ellenkezőleg, okosak és igyekeznek eljutni a célközönségükhöz? Igazuk van mondjuk, ma már mindenki letölti, ha szabad, ha nem…)

A honlapjuk fórumából az is kiderül, hogy már a sinai félszigeten lévő békefenntartók is őket hallgatják! WOW! Nekem a ... másra gondolok a kedvencem. Persze Jamie rajongóként kötelező, hogy ez legyen a kedvencem, de azért ennél többről van szó: teljesen profi, táncolható, dúdolható, jó kis zene, odapirítós befejezéssel. Nem tudom, honnan szalajtották ezt a szájharmonikás vendéget, de nagyon súlyos, amit művel! Nem is értem, miért nem sztár már most…

Na jó, van még egy number one, a Nincs mit mondanunk. Az pedig éppen azért tetszik, mert nagyon csúnyán kilóg a többi dal közül. Akinek már volt szerelmi bánata az életben (vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?), az tudja pontosan, hogy miről szól a dal. Telitalálat.

Igazából van egy harmadik kedvencem, az Újfunky lakótelep. Szerintem a mi lakótelepünkről szól! „Hallani azt a hangot, mi szerelem…” Van mondjuk egy negyedik kedvencem is…Szeretném a címe, és a végén lévő akusztikus gitár miatt közel áll hozzám.

A Vedd fel, a Félreértés és a Vonaton már ismerős volt, jó párszor hallottam már koncerten. Viszont a Mohamed! Egyszer már ezt is eljátszották nekem élőben, és már akkor felfigyeltem rá, de stúdiófelvételen még jobb! Szóval azt is szeretem.

Vető Péter viszi a hátán a zenekart, énekel, szöveget ír, és gitározik. Jól megalkotott gitárriffek és profi szólók tarkítják a lemezt, kiváló zenész.
Kelló Balázs basszusgitáron játszik, Sólyom Attila dobol, valamint mindketten vokáloznak. Szerintem pompás az összhatás!

Szerintem letettek most valamit a fiúk. Eez igen, így kell elindulni! Nem hiányozhat az album egy winchesterről sem!:-)

-heszti-

[2008.08.16.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
martinzo 2009.11.05. 18:51 • [1]
nekem is megvan, letöltöttem. Nagyon súlyos funk rock számok vannak ezen a Propeller albumon. Kimondottan tetszik!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még