2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Videoklip: Nem beszél
Kapcsolódó cikkek
Megvan a magyarázat! Igazoltan volt távol a Propeller Band
Képgalériák
Propeller az Almássyn
Kapcsolatok
Propeller Band
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Propeller, Major, Üllői Úti Fuck
[2007. április 18.
szerda 22:00]

Hiszti Eszti felfedezte Propelleréket

Egy kedves barátom mondta nekem nemrég: "Te, van egy fiatal rockcsapat, egy trió, valami Propeller a nevük, és állati jól nyomják! Ha lesz koncertjük, ott a helyünk."

Nos, azóta megvolt az első koncertélményem velük kapcsolatban, amit - ha rajtam múlik - még sok ilyen bulizás követ majd!

A lényeg: nem tűnik fel a koncerten, hogy csak hárman nyomják, valahogy "nagyonegyüttvannak" érzés fogott el az első pillanattól. És nincs hiányérzet. A frontembernek egész jó hangja van, és nagyon súlyos gitárszólói. Amúgy valahol már láttam az arcot, már akkor is megjegyeztem magamnak, hogy nem semmi a gyerek...sajnos nem emlékszem, melyik zenekarban láttam. A Propellerre viszont élesen emlékszem (a teljes nevük Propeller Band).

Viszont az ember lánya vakarni kezdi a fejét, ha meg szeretné fogalmazni, hogy a csapat milyen zenét is játszik. Az tuti, hogy szeretik a RHCP-t, ez lejön a szinpadról. (Mondjuk ezzel nem mondtam nagyot, mert hiszen ki ne szeretné?) Valószínűleg az a legtalálóbb, ha populáris rocknak nevezzük (mint pl. "Eljött"), bár van kimondottan funk-rock groove jópár számban jó feszes lüktetéssel (Újabb nap) , és van úgy, hogy egyszerűen csak zúznak egy jót (Ájjáj). Az összhang mégis megvan. Szerintem máris kezd kialakulni egyfajta Propelleres hangzásvilág.

Túlzás lenne azt állítani, hogy értek a hangszerekhez, inkább azt mondanám, hogy jó ideje van vonzalom köztem, és hang rezegtetésére használható tárgyak között... szóval félig-meddig laikusként merem állítani, hogy sokan a fele királyságukat is elcserélnék a csapat hangszereire, tehát nagyon komoly technikát pakolnak a szinpadra. Dehát a csapat így is király, vagy ha nem is az, de legalább igényesen szólal meg szinpadon.

Szövegei nem egyszerűek, és bevallom őszintén, helyenként nehezen tudom értelmezni őket. Persze nem kizárt, hogy velem van a baj, sőt... Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az egyetlen koncert, amit eddig láttam tőlük, akusztikailag olyan volt, hogy a szöveget sokszor nem lehetett érteni. Sajnos. A honlapról viszont levadászható, megnéztem!

A honlapjukon találtam 6 letölthető számot. Nekem a "Nem beszél" a kedvencem. Talán a fiúknak is ez lehet, mert csináltak belőle klipet, ami a youtube-on megtalálható.  Nagyon friss klip, és igényesnek mondható. Végre egy olyan klip, ahol nem akarnak viccesek lenni! Azoktól kicsit herótom van már amúgy is... E cikk írójának a forgatás idején ajánlották a csapatot. Jól tették.:-)

Sajnos jelen pillanatban nincs infó arról, hogy bárhol is játszanának, pedig ez egy zenekarnál nem hátrány...ahogy a honlapon láttam, gyakorlatilag a legjobb budapesti klubokat járják végig... illetve mostantól járjuk... vigyázva hallgasd, én már függő lettem!:-)

Heszti

[2007.04.26.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
M.agica 2007.05.17. 18:57 • [1]
Én nem vagyok ennyire whitefülű, mint H. Eszti, de sikerült már a Propellerről határozott véleményt formálnom. 1.:Jól nevelt stílusban: szerintem profik, egyéni hangzásviláguk van, 2.:közérthető formában: áááááálllat!!!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még