2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eláruljuk mire készül Lola!
Legnépszerűbb rajongói oldal: Lola elbűvöli a tiniket
Kiderült! Lola: "Ha stresszes vagyok, akkor elkezdem ütni a sofőrömet"
Lola egykori menedzsere új tini karrierjét egyengeti
Mennyit ér Lola fantasztikus oldala?
Íme a tinikedvencek: Lola, Mark, Anti Fitness Klub, No Thanx
Kapcsolatok
Lola

Betöltötte a húszat Lola - pályája külföldön indult

Szalad az idő. Tudja ezt Lola is, de attól még mindig szinte szemtelenül fiatal, ugyanis ma tölti be huszadik életévét. Ebből az alkalomból köszönti őt a Zene.hu!

A fiatal és népszerű énekesnő 1988. augusztus 14-én született. 1995-ben, hat évesen ált először a „világot jelentő deszkákra”: Lengyelországban egy gyermekfesztivál keretén belül lépett fel. Élete első megmérettetése remekül sikerült: második helyezést ért el. Ezt követően is részt vett ehhez hasonló versenyeken, eredményei továbbra is kiemelkedők voltak.

A nagy lehetőség

A kiugrásra sem kellett sokat várni, ugyanis 1998-ban elérkezett a nagy lehetőség: a Népstadionban – ma már Puskás Ferenc Stadion – 50 ezer ember előtt énekelhette el a Himnuszt, ugyanis ebben az évben hazánkban rendezték meg az Atlétikai Európa Bajnokságot. Ez a lehetőség pályafutásának első komolyabb mérföldköve volt.

Már Lola művésznévvel szerepelt 2005-ben az Eurovíziós dalfesztivál hazai döntőjében, ahol legfiatalabb versenyzőként vett részt. Versenydalának címe a „Szerelem” volt. Zeneszerző a korábbi VIP tag, Rakonczai Viktor volt, szövegíróként pedig Valla Attila tevékenykedett. A fiatal énekesnő kivívta a nézők szimpátiáját, a versenyben pedig az ötödik helyezést érte el.

Később berobban a köztudatba egy nagysikerű film, a Házibuli dalának feldolgozásával. A zenei TV-k és rádiók is felfigyeltek a vadonatúj nótára, és egy csapásra a közönség kedvence lett. Lola dalát sokan kérték a kívánságműsorokban, és a slágerlistákon is előkelő helyezéseket ért el. A dal feldolgozását Rakonczai Viktor –aki Lola zenei producere is – szövegét pedig Valla Attila írta.

Az első album „álom” volt

Októberben megjelent a fiatal énekesnő első albuma, „Álomtánc” címmel. Az albumon olyan szerzők a közreműködők, mint az Emerton- és Artisjus-díjas Rakonczai Viktor; a Unique zenekar zeneszerzője, Kovacsics Ádám; Sztevanovity Krisztián (Vision), Rakonczai Imre és a Kárpáti Zsolt (GrooveHouse) - Makai Zoltán alkotta szerzőpáros.

Bemutatkozott 2006-ban a nagy sikerű szappanoperában is, a Barátok közt-ben. Itt hangzott el a „Hallja meg a világ” című dal is, amelyet kifejezetten erre az alkalomra írtak. A zeneszerző ismét Rakonczai Viktor volt, míg a szöveget ez esetben Orbán Tamás írta. Lola ezzel a dalával ismét meghódította a médiát és a közönséget: a rádiók folyamatosan játszották, és a Mahasz Editors’ Choice rádiós listáján is elérte az első helyezést.

Március 3-án újra kiadták „Álomtánc" című albumát, de már a „Hallja meg a világ” legújabb slágerével kiegészítve.
Áprilisban Lola is részt vett a D-Day (Dedikálás Napja) elnevezésű rendezvényen a Petőfi Csarnokban, ahol a hazai zenei élet színe java megjelent, hogy kiálljanak a valódi zene és kiadványok mellett. „Titokban álmodozunk” című dala egy sikeres magyar filmben, a „Tibor vagyok, de hódítani akarok”-ban is debütált. A nóta szintén közönségsiker lett.

Júniusban a VIVA TV díjátadó gálájára, a COMET-re került sor, ahol Lola két kategóriában is érdekelt volt: „A legjobb szóló előadó” és „A legjobb új előadó” címre is eséllyel pályázott. Ráadásul ő volt az egyetlen olyan résztvevő, akit két kategóriában is neveztek. El is nyerte az év „Legjobb új előadója” díjat. Novemberben megjelent Carlo Collodi "Pinocchio" című műve alapján készült "Pinocchio on Ice" című mesemusical dalait tartalmazó lemez. Pinocchio magyar hangja pedig nem más, mint Lola a népszerű fiatal énekesnő.

A mának kell élni!

„Élj a mának” című nagylemeze 2007. március 19-én jelent meg amelyről az album címével azonos dal már jóval a megjelenés előtt sláger lett.Az „Örökké nem eshet” című felvételt pedig a Megasztár elnevezésű tehetségkutatóból megismert Tóth Gabival adja elő. Április 10-én a tinik millióinak hisztériáját kiváltó együttes, a Tokió Hotel előzeneraként koncertezett a Syma-csarnokban.

Májusban, a Bravo Otto szavazáson ismét nyert, mégpedig a „Év énekesnője” kategóriában.

Júniusban ismét jelölték a fiatal és egyre nagyobb sikereket elérő és szinte már megszámlálhatatlan rajongóval büszkélkedő énekesnőt a Viva Cometre, a „Legjobb női előadó” kategóriában.

A Syma Csarnokban, a Comet díjátadó gáláján kiderült, hogy Lolát nem csak nevezték a díjra, hanem át is nyújtották neki, ugyanis a rajongók és nézők szavazatai alapján elnyerte az „Legjobb női előadó” megtisztelő címet. Ezen az estén Markkal a „Legjobb új előadó” díj nyertesével duettet énekelt, amely nem volt más, mint Robbie Williams és Kylie Minogue „Kids” című dala. 2008 márciusában első nagykoncertjét adta a Petőfi Csarnokban, amely nagyon nagy sikert ért el, elsősorban a tinik körében.

Lola népszerűsége töretlen, és csillaga egyre fényesebben ragyog. S hogy még mit tartogat neki az élet? Ki tudja…. A Zene.hu minden esetre nagyon sok sikert és boldog születésnapot kíván neki!

– HAK –

[2008.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még