2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
A Láma Dalai

A Láma Dalai

A zenekar tagjai több más formációban is játszottak már előzőleg együtt. 2000-ben lettek "A Láma Dalai". A stílusuk sokrétű - sok műfaj, előadó hatott rájuk - a fő irányvonal mégis reggae és ska alapokon nyugszik, amelyet némi rock-kal, jazz-zel és egyéb stílusokkal fűszereznek meg

Az ország minden pontján jártak már klubkoncertek vagy fesztiválok keretén belül. Koncertjeiken saját számokat és feldolgozásokat egyaránt játszanak. A feldolgozásokat szándékosan nem neves ska-zenekaroktól adják elő, hanem a „világslágerek fanyarul” elvet követve mindenki által ismert dalokat gyúrnak át a saját stílusunkba, némi humorral átszőve.

Első, már a stílushoz közelítő demójukat 2004 novemberében vették fel – az anyagiak miatt – egy nap alatt. Az együttes még ebben az évben saját weboldallal is jelentkezett.

2005 én a Wan2 Tehetségkutatón, Szarvason döntősök lettek, ennek eredményeként 2006. nyarán két nagy fesztiválon játszhattak: a Mezőtúri Fesztiválon és a Hegyalja Fesztiválon.

A 2006-os VIVA által szervezett Tehetségvadászaton bejutottak azon zenekarok közé, akikkel riport készült a műsoron belül.

2007.márciusában a Batta Dem Reggae Fesztivál keretén belül rendezett Dig Up! Tehetségkutatón 3. helyezettek lettek, és még ebben az évben a Free Fest 0. napján rendezett tehetségkutatón elsők lettek, ezzel egy kisebb promóciós szerződést nyertek. S még mindig 2007-ben járunk, amikor is a Majsai Nyári Fesztiválon belül lebonyolított tehetségkutató versenyen szintén 1. helyezést értek el. Sőt, novemberben a X. Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon az 1. díjat hozta el a zenekar, ezenkívül a legjobb gitáros, és legjobb fúvós (megosztva az együttesen belül) különdíját szavazták nekik, amiről úgy vallanak, hogy szakmailag talán ez volt a legnagyobb elismerésük eddig. Ehhez az évhez köthető, hogy felvettek egy 3 számos demót, amelynek a Sziget címet adták, s amely már teljesen tükrözi a A Láma Dalai stílusát, játékát. Országos és helyi rádiók egyaránt játsszák ezt a 3 számot. Több helyen a helyi listák élén is állt.

S akkor egy ugrással máris 2008 tavaszánál tartunk, amikor is a Fringe Fesztiválon a zenekar Fringe-Díjat kapott, és bekerült a legeredményesebb fellépők közé, ezáltal felléphettek a „Nyár a Lánchídon” elnevezésű rendezvényen, amelyet a pesti hídfőnél felállított színpadon, augusztus elején tartottak. Nyáron a Pop-Rock Géniusz tehetségkutató versenyen, világzene kategóriában 3. helyezett lett a csapat, és megkapták az Unio Rádió különdíját, ami egy promóciós CD kiadását jelentette.

[2008.08.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még