2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Vision honlapja
Kapcsolatok
Vision

Honlapértékelő: A Vision különc világa

A honlapok egyik fő célja az információk, érdekességek átadása az arra kíváncsiskodók számára, azonban vannak olyan oldalak, ahol a tartalom túlnő az alapvető célokon. Ilyen oldal a Vision együttesé is, akik zenekaruk népszerűsítése mellett valami másra is fel kívánja hívni a fiatalok figyelmét.

A zenekar 2003-as megalakulása óta nem arra hivatott, hogy a magukból, olykor majmot csináló zenészek végelláthatatlan sorába álljon, hanem arra, hogy egy bizonyos minőséget képviseljen a popszakma palettáján. Saját bevallásuk szerint, elképzelhető, hogy ezért sem robbantak anno akkorát, mégsem tesznek olyat, mellyel az elveik ellen vétenének. Ezen szellemben készült el a honlapjuk is, mely csöppet sem hivalkodó, vagy giccses. Egyszerűsége mellett a formalitás a legfőbb ismérve.

A honlap nyitó oldalán a zenekar képe köszön ránk, és számos menüpont várja, hogy felfedezzük. A kezdő oldalon csupán csak két apró ikon (egy tv és egy fülhallgató) nem illik a képbe, melyek elütnek a Vision képviselte finom eleganciától.

Hírek: A zenekarral történt legfontosabb események tárháza ez, ahol képekkel tarkított beszámolókra és érdekességekre lelhetünk. Sajnos a szövegek olykor hagynak némi kivetnivalót maguk után, és az sem túl jó, hogy ömlesztve vannak a hírek 2003-tól fogva. Egy évenkénti bontás elkelne.

Rólunk: Mi másról is szólhatna, mint a Vision biográfiájáról. A zenekar megalakulása, létezése, valamint a három tag, Márta, Eszter és Krisztián zenei pályájának tömör bemutatása. Itt olvasható továbbá a három zenész minőségről és a zenéről alkotott véleménye. Nyíltan vallanak arról, hogy szeretnék megmutatni a fiataloknak azt, hogy világ nem csak életterünk, de szerves részei is vagyunk, és felelősséggel tartozunk érte!

Fellépések: Itt nem csak az időpontokat és helyszíneket találjuk meg, hanem azt is, hogy ki szervezte azokat.
Csak azt nem értem, hogy így szeptember végén mi értelme van fenntartani a tavalyi időpontokat, de az év eleji események sem olyan fontosak. Remélem a 24-ei koncert előtt, még felkerülnek az év hátralévő programjai is!

Video: Még csak egy klip található. A szépen elkészített Bárcsak újra itt lennél című dal videója, melyet egyszer mindenképpen látni kell.

Képek: Alig tucatnyi fotó, bár néhány közülük nagyon szép, műtermi alkotás. Pár darab nagyon lassan kel életre az oldalon, de ne csüggedjünk, mert bármelyikre rákattintva megnyílik nagyobban. A méretre és a minőségre nem, de a mennyiségre lehet panasz. Kérünk még.

Zene: Tíz dal, azonban csak három lehetőség a számokkal való megismerkedésre. Az Énekeld velem, a Bárcsak újra itt lennél és a Valami más című szerzemények egy rövid részletét tárolják a honlapon. Mindenképpen hallgass bele, főként, ha nem ismered a Vision „ízvilágát”.

Szövegek: Ez az utolsó menüpont, de talán az egyik legteljesebb is, hiszen minden dal teljes szövege fellelhető itt. Karaokéhoz, vagy rajongáshoz elengedhetetlen kelléket. Kicsit ismét az ömlesztettség a jellemző, de itt olyannyira nem zavaró.

Néhány hiányosság kissé ront az összképen. Például minden olyan ömlesztett, nincs a hosszú lista végén az oldal tetejére ugró link sem. Amennyiben a Vision a minőségre törekszik, azt hiszem a honlap kapcsán, érdemes lenne „nagytakarítást” végezniük. Mindezek ellenére én szeretem a zenéjüket és a weblapot is.

mori

[2005.09.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még