2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rém erőszak a kádba’! - Péterfy Bori és Lovasi András videójával
Egy klip, két kritika Péterfy Bori új videójához
Kapcsolatok
Péterfy Bori & Love Band
Lovasi András

Délelőttök a kádba': annak, aki volt már szerelmes - Péterfy Bori és Lovasi András videójával

Persze ez így nagyon kirekesztőnek tűnhet, de a dal és a klip üzenetét talán azok tudják könnyebben értelmezni, akiknek dobogott már hevesen a szívük a kedves miatt. Nézzük milyen is a Péterfy Bori & The Love Band és Lovasi szerzeményéhez készült klip.

Először nézd meg a klipet!

Összhang
Nálam ez a tuti befutó, a non plusz ultra az összhang szempontjából. Szinte minden kimondott szó megjelenik a ’vásznon’, de nem szájbarágósan és bagatell módon. A néző számára szerintem automatikusan le kell esnie minden úgynevezett poénnak, de végeredményben ezek egy komplex képet alkotnak a dallammal, a jelentéssel és a képi megjelenéssel, pont annyit és úgy, ahogyan kell.

Nem is a konkrét, megfogható dolgokról van szó ebben a számban, hanem az érzésekről, s mivel azok mindenkiben mások, így mások lesznek a megtekintés utáni benyomások is, hiszen a téma kinek ilyen, kinek olyan emlékeket jelent. Nálam tízes.
10/10

Ötlet
A klip technikai megvalósítása eredeti, amit viszont látunk, az már itthon sem számít egetverő újdonságnak. Ezért sem kelt meglepetést, vagy megrökönyödést bennem, amikor látom: már megint egy videó, ahol megrajzolják a hallottak utánérzését, esetleg teljes valóját.
10/7

Gyenge pont
Csupán annyi kivetnivalóm van az egésszel, hogy ez nem populáris. Szóval nincs is ezzel igazából probléma, mindennek nem kell habkönnyen emészthetőnek lennie. Valójában minden szerelmes számra (mert ez az!) ráerőszakolható a vélemény, hogy aki nem volt még ilyen érzelmi állapotban, az nem értheti, ettől még viszont szépnek lehet szép. Nos ez nem az, ha még szűz szívvel hallgatja az ember, hiszen miért is tetszene valakinek a szerelmetes libamáj a hűtőben, vagy a folyton nyüzsgő Oktogon.

Ezt csak az érti teljesen, aki átélte már az állandó keresés érzését, amikor minden pillanatban, bárhová megy, vagy valamit tesz, azt lesi, hol látja meg a lányt, és még a hűtőben matatás közben is róla álmodozik. Ebből a szempontból nekem pont az tetszik a dalban, hogy nem a sablonokkal fejezi ki a kifejezhetetlent.
10/9

Legerősebb láncszem
Ez már csak az előbb elhangozottak továbbragozása. Nem a jól megszokott tömegeknek szóló 'elolvadok a szemedtől és meghalok, ha rám nézel' stílusú a szám, amihez egyébként remekül passzol a klip is, hiszen absztraktságával óriási szabadságot enged a képernyő előtt ülőnek. Szárnyalhat a fantázia, több helyen szinte bármit bele lehet képzelni és aki fogékony rá, az szerintem meg is ragadja ezt a merengős hangulatot.
10/10

Nézhetőség
Végig ’izgalmas’ a klip, hiszen a végén is ér minket néhány meglepő mulatság, viszont egy-egy pillanatra ellaposodik az egész, igaz ez a zenével összhangban történik, csak amikor vánszorog a kép, akkor a zene megnyugtató és fílinges (ez mindig akkor történik, amikor nem énekelnek). Talán célszerű lett volna pont azt az ingerszegénységet valamilyen pörgősebb képpel megtörni, mintsem pont felerősíteni az az álmosító hatást, hiszen a zenével együtt már sok. Szerencsére hamar elmúlnak azok a pillanatok.
10/8

Aki szereti a nem hétköznapi dolgokat, annak nagyon fog tetszeni ez a klip, aki meg nem, az ne nézze :) 50/44

Egy másik kritika erről a klipről: Rém erőszak a kádba’! - Péterfy Bori és Lovasi András videójáva

-Fábián Tamás-

[2008.09.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még