2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Külföldön is sikeres a magyar Beatles emlékzenekar - interjú a The BlackBirds-sel
Kanadába kapott meghívást a magyar BlackBirds zenekar
"Panaszra semmi okunk" - először járt amerikai kontinensen a magyar Beatles-emlékzenekar
Képgalériák
BlackBirds Liverpoolban
Kapcsolatok
The BlackBirds
The Beatles

Ismét Liverpoolban járt a kiváló magyar Beatles-emlékzenekar

A magyarországi BlackBirds zenekar első liverpooli útjáról már tavaly beszámoltunk. Ők voltak az első magyarok, kik meghívást kaptak az 1981 óta minden évben megrendezésre kerülő legendás Beatle Week-re, Angliába, Liverpool városába!

Idén ismét részesei lehettek a világ legnagyobb Beatles fesztiváljának, immár másodszorra. A fiúk 5 nap alatt 9 koncertet adtak, ebből 3 a legendás Cavern Club színpadán volt, 4 szer játszottak a Cavern Pub-ban. A híres convention napján felléptek az Adelphi Hotelben, de megfordultak a Life Café Band Stage-en is.

Elmondásuk alapján rengetegen jöttek a bulikra olyanok, akikkel tavaly ismerkedtek meg. A kanadai gitáros-énekes, Hal Bruce idén már be is szállt hozzájuk néhány dalra, de így tett Sam Bullock, amerikai énekes is!

Derecskei Zsolt (zongora, gitár, ének) kiemelte egyik Cavern Club-os koncertjüket, melyen az első dal után megtelt a nézőtér és a buli végére már be sem fértek volna többen. Ez azért nem mindennapi, hiszen a fesztiválon közel 70 előadó/zenekar kap fellépési lehetőséget és igen nehéz egy gyenge produkció után színpadra állni, hiszen a nézőtér igencsak ritkás.

Hoffmann György (dob) mindenképp sikeresnek és pozitívnak ítélte a turnét, hiszen holland, finn, belga, francia és USA promoterek valamint fesztiválszervezők is felkeresték a zenekart, és előremutató tárgyalások kezdődtek a menedzsmenttel. Persze ennek megvalósításához nagy szükség lenne támogatókra. Reméljük idén lesz olyan cég, személy vagy közösség, akik hozzásegítenek, hogy továbbra is öregbítsük a magyarok hírnevét a világ zenei színpadain.

Dobos László (gitár, ének) elmondta, hogy az idén nyáron 4 éves BlackBirds itt, Liverpoolban játszhatta le 400. koncertjét, ami örök és felejthetetlen élmény marad! Békei István (basszusgitár, ének) idén is megköszönte a magyar rajongók jelenlétét, hiszen sokan kísérték el a zenekart. A „kemény mag” BlackBirds pólókban tombolt az első sorokban, népszerűsítve Magyarországot és természetesen a fiúkat is.

"Nagyon jó érzés volt, mikor Liverpool utcáin sétálva megszólítottak a járókelők és gratuláltak. Elmondták, hogy látták a zenekart és milyen jó volt a koncert. Megesett mikor a taxis szólt ki a kocsiból és szorongatta a kezünket. Olyan is előfordult, aki látta élőben a Beatlest és arról biztosított, hogy a BlackBirds koncertje jobb volt mint az eredeti. Nos, ezt azért kétkedve fogadtuk, bár a mai fejlettebb technikának köszönhetően nem lehetetlen, hogy a mostani koncertek nagyobb zenei élményt nyújtanak a hallgatóságnak, mint a 60’-70’-es éveké" - zárták beszámolójukat a fiúk.

- zene.hu -

[2008.09.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még