2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Panaszra semmi okunk" - először járt amerikai kontinensen a magyar Beatles-emlékzenekar
Ismét Liverpoolban járt a kiváló magyar Beatles-emlékzenekar
Képgalériák
Képek a The BlackBrids-ről
Kapcsolatok
The BlackBirds
Legnépszerűbb csengőhangok
The Beatles
Kapcsolódó események
Black Out
[2007. október 20.
szombat 20:00]
Black Out
[2007. október 13.
szombat 20:00]
The BlackBirds
[2007. október 15.
hétfő 20:00]

Külföldön is sikeres a magyar Beatles emlékzenekar - interjú a The BlackBirds-sel

The BlackBirds zenekar nemrég tért haza Liverpool-ból, ahol első magyar együttesként 7 koncertet adtak a 26. Beatle Week keretén belül. Ezen apropóból Hoffmann Györgyöt a zenekar dobosát kérdeztük, aki egyebek mellett azt is elárulta, hogy miért éppen Beatlest játszanak. A válasz "egyszerű", mert szeretik, ismerik, értékesnek és közlésre érdemesnek találják. Az is sokat nyom a latban, hogy a legendás zenekar slágerei még mindig frissek és időszerűek.

- Hogyan jött az angol lehetőség?
- A menedzsment kitartó munkája, valamint több sikeres külföldi turné és a rengeteg koncert meghozta az eredményt. Felfigyeltek ránk és olyan emberek is meghallgatták a zenekart, akik döntéshozók a Liverpooli Beatle Week-en. Ők úgy gondolták, hogy a BlackBirds méltó arra, hogy a Beatles szülőhazájában is bemutatkozhasson, és mi örömmel tettünk eleget a felkérésnek.

- Mit jelent ez a banda számára?

- Nagyon sokat. Felemelő érzés olyan helyeken játszani, melyeket gyermekkorunk óta csak videofelvételeken láttunk. Mivel nem csak szeretjük, hanem gyűjtjük is a Beatlessel kapcsolatos dolgokat, így természetesen rengeteg felvételünk van róluk. Megtisztelő volt a legendás Cavern Club-ban játszani, ahol a Beatles közel 300 koncertet adott. Londonban felkerestük az Abbey Road-i stúdiót és a híres zebrát is, ami az Abbey Road című lemez borítóján is látható. Liverpoolban a Cavern Club mellett természetesen a Strawberry Field-re és a Penny Lane-re is ellátogattunk. Egyszóval: megtisztelő volt első magyar zenekarként részt venni a már 26. alkalommal megrendezett Beatle Week-en.

- Jól sikerültek a bulik?
- Bátran elmondhatjuk, hogy komoly szakmai és közönségsikert aratott a zenekar. A szervezők és a technikai személyzet is igen elismerően nyilatkozott rólunk. Kicsit nehézkes volt játszani, mert az erősítők és a kontroll-rendszer nem volt a legmegfelelőbb, de alkalmazkodtunk a körülményekhez és végül is pozitív érzésekkel jöttünk le a színpadról. A közönség szeretett bennünket, és az első koncert után, ahol „letettük névjegyünket” az utcán is meg-megállítottak és gratuláltak. Jóleső érzés volt az is, amikor az egyik koncert után odajött hozzánk egy angol és gratulált, majd előhúzott egy borítékot, ami tele volt a fotóinkkal. Kiderült, hogy Ő Budapesten látta a zenekart egy koncerten, ott készítette a fotókat, és most a kedvünkért látogatott el Liverpoolba, hogy újra hallhasson minket. Külön kiemelnénk azt a 23 magyar Beatles-rajongót, akik elkísérték a BlackBirds-öt minden liverpooli koncertre. Példamutató viselkedésükkel nagymértékben hozzájárultak a sikerhez és a közönség többi tagját is bevonva aktív részesei voltak koncertjeinknek. Sokat jelentett ez nekünk.

- Mi volt a programotok?

- A korai és késői Beatles dalok mellett helyet kapott Paul McCartney szóló dalai közül is néhány gyöngyszem. Játszottuk többek között a „cavernes” időkből az „I’m gonna sit right down and cry”-t és az „Ain’t she sweet”-et, a korai dalok közül az „Anytime at all”-t és az „I feel fine”-t a késői és a szóló dalok közül pl. az „I’ve got a feeling”-et, a „Let it be”-t és a „Band on the run”-t is.

- Milyen eredménnyel büszkélkedhet a csapatotok?
- A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy az elmúlt 3 évben szinte mindent saját erőből értünk el. Természetesen akadtak segítőink, akiknek mindent köszönünk, de a legtöbbet mégis a közönségnek köszönhetjük, akik néha könnyes szemmel jönnek gratulálni, hogy felidéztük számukra a szép fiatalkori emlékeiket. A fiatalabbak meg azt köszönik, hogy élőben láthatják és hallhatják azt, amit eddig csak lemezekből, filmekből, vagy régi történetekből ismerhettek. Szinte valamennyi magyar TV adóján megfordultunk már, így többek között szerepeltünk az RTL Klub Fókusz című műsorában, az MTV Napi Mozaik-jában, a Heti Hetesben a Luxor Show-ban és sorolhatnám. Találkoztunk személyesen Pete Best-tel, Denny Laine-el és Paul McCartney-val. Mi játszhattunk első magyarként Liverpoolban. Egyre több külföldi és belföldi meghívásnak teszünk eleget. Rajongótáborunk gyarapszik. És természetesen nem feledkezünk meg arról, hogy mindezt az általunk oly nagyra becsült BEATLES-nek köszönhetjük.

- Mi volt a közvetlen programotok Liverpool után?
- A fárasztó, de mégis felejthetetlen liverpooli Beatle Week után nem hazafelé vettük az irányt, hanem Norvégiába mentünk ahol 2 nagy tengerjáró hajón -mely a Dán és Norvég partok között jár- koncerteztünk. Mi voltunk az esti főműsor, az un. „UNICUM”, eddig élő zenekar sosem volt az est fénypontja, ebben is úttörők voltunk, és a visszajelzések szerint jól oldottuk meg a feladatot. Néha a tenger háborgása nemcsak minket, hanem az önfeledten bulizó-táncoló közönséget is megviccelte. Hol a mikrofonállványt, hol a cintányért kellet elkapni, hogy fel ne boruljon. Ezzel egyidőben meg a táncolók alatt billent meg a parkett. Na az egy érdekes látvány volt, amikor a táncoló tömeg hol jobbra, hol balra indult meg, követve a hullámzást. Az ilyen jellegű munka Liverpoolhoz képest nem volt nagy kihívás, de mégis megtisztelő és felemelő érzés volt egy ilyen hatalmas hajón játszani. Gyönyörű helyeken jártunk, és rengeteg élménnyel gazdagodtunk.

- Min dolgoztok most?

- Sok tervünk van a közeljövőben (is)… ezek egy részéről most még nem beszélhetünk, de természetesen rengeteget koncertezünk, kezdődik a klub szezon és amikor van egy kis időnk, folyamatosan bővítjük repertoárunkat.

A zenekar október 15-én a népszerű budapesti klubban a Morrisons2-ben zenél.

- Bíró Zsolt -

[2007.10.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még