2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Boban Markovic, Palya Bea és Rúzsa Magdi egy színpadon
Boban Markovic kedvence Magyarország
Képgalériák
Boban és Marko Markovic koncert
Kapcsolatok
Palya Bea
Boban Markovic

Palya Bea megspékelte a lagzi után fellépő világsztárok koncertjét - képekben

Három napos lagzi után nálunk játszott a Markovic család, Marko és Boban a Margitszigeten, a Szabadtéri színpadon zenélt.

Haza jönnek Bobanék

Már nagyon sok interjúban nyilatkozta kedvenc rézfúvosom, hogy hozzánk hazajárnak. Éreztetik is velünk rendesen, hogy mennyire szeretnek bennünket. Régebben minden hónapra jutott legalább egy Boban Markovic koncert, akkor még a fia nélkül. Most már friss házas Marko kezdi átvenni apjától a stafétát, szintén elsöprő sikerrel.

Apropó házasság: nem tudom, hogy láttátokk-e az Aktívban a lagziról készült képeket. Aki nem, de szereti a Macskajajt, annak kötelező megnézni a neten tárolt verziót. Mintha a film elevenedett volna meg. Volt egy 1500 fős buli, aztán egy 750 fős, szóval mulattak rendesen.

Kapitányok és a legénység

Nagyon jól nézett ki a színpadkép: a 8 fúvós és a 3 ütős matrózcsíkos rövidújjuban nyomta, a két kapitány (Boban és Marko) pedig elöl lazán farmerban és ingben. Ez igaz az egész koncepcióra: a zenekar mögöttük, mint a matrózok teszik a dolgukat, biztosítják, hogy a két kapitány jól tudja irányítani a hajót.

Maga a produkció pedig a két zseniális egyéniségről és tudásukról szólt. Az elején két kicsit hosszabra nyújtott darabot hallhattunk tőlük amolyan bemelegítő jelleggel. Itt kiélték magukat, szólóztak, duetteztek, és egy kicsit a zenekarnak is teret engedtek néha. A hangosítás meglepően jó volt, arányos, és kellően letisztult.

Micska ezt a két számot bírtuk végigülni. Nem nagyon értettem soha, hogy egy ilyen koncertet –még ha most egy kicsit visszafogottabbak is voltak az elején – hogy lehet ülve végighallgatni. Mondjuk nem biztos, hogy a sorok köztött kényelmes lenne felállva táncolni... Mi megoldottuk a dolgot, beálltunk a küzdőtér bejáratához, ahol nem zavartunk senkit. Itt kialakult egy pár tíz fős táncolós-mulatós mag.

Palya Bea: a hang

Az est vendége a kiváló Palya Bea volt. Aki esetleg nem ismeri: a mai magyar úgynevezett worldmusic színterének az egyik legkiemelkedőbb alakja. Otthon van a cigány népzenétől elkezdve a balkáni ritmusokig mindenben. Bobanékat már nagyon régóta ismeri, volt sok közös fellépésük. Ezen a koncerten igazi fénypont volt, ahogy a kicsit már Maradonára hajazó Boban mellett tündökölt a színpadon.

Hangja lassan olyan, amilyenhez csak Sebestyén Márta fogható, egy kis Bangó Margittal fűszerezve. A zenekart is megbabonázta, látszott, ahogy a sokat próbált matrózok meghatottan hallgatták ezt a földreszállt csodát. Megpróbálta megénekeltetni a közönséget, de ez valahogy nem jött most össze.

Mulatás a végén

A jól ismert darabokat a végére tartogatta a zenekar. A Macskajaj témáját, és még egy pár amolyan mulatós számot a végére hagyták. Nagyon jó hangulat lett, a koncertet a színpad előtt zártuk. Már volt egy ráadás, de még mindig nem engedtük el őket. Hosszas kiabálás után eljátszották még a Mesecinát is. Ezzel sajnos vége is lett a koncertnek.

Októberben ismét jönnek, tessék addig erőt gyűjteni és eljönni a koncertre!

Boban és Marko Markovic koncert képekben

-Aretuska-

[2008.09.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még