2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szaxi Maxi 58 éve a szaxofon szerelmese
Negyedik alkalommal tartanak Jazzfesztivált a budapesti kerületben
Jazz DJ-k Budapesten
Kapcsolatok
Blood, Sweat & Tears
Edson Cordeiro
Klazz Brothers
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Klazz Brothers & Edson Cordeiro
[2008. szeptember 19.
péntek 19:30]

Csúcs ez a MŰPA-buli! Több, mint jazz

Különleges élmény vár a fúziós jazz rajongóira: előbb egy vadonatúj drezdai szenzáció, majd egy elévülhetetlen amerikai klasszikus szerepel a Művészetek Palotájában.

A szeptember 19-én – Edson Cordeiro társaságában – fellépő Klazz Brothers évek óta kísérletezik a komoly- és a könnyűzene közötti árkok betemetésével. Első nagy sikerét a latin tánczenével átszőtt Classic meets Cuba című lemezével érte el: abból több mint kétszázezer darab kelt el. Ám az igazi robbanást mégsem ez, hanem a tavalyi Klazz Meets The Voice című album jelentette, amely egy ma már kultikusnak számító brazil operaénekes, Edson Cordeiro főszereplésével készült.

Cordeiro négy oktávos hangterjedelme egy standard – zongora, bőgő és dob felállású – jazztrió játéka fölött szárnyal határtalanul: olyan természetességgel kötve csokorba a flamencót, a bossa novát, a gospelt, a dzsesszt, a popzenét és az operát, mintha ezek a műfajok mindig is ugyanarról a tőről fakadtak volna.

Nincs benne erőltetett eklektika, nincs benne csináltság, annál inkább van abszolút egység, hallatlan ízlés, finom humor, no és rendkívüli szórakozás a hallgatók számára.

Másnap (szeptember 20-án) a jazz- és rocktörténet egyik megkerülhetetlen legendája, a negyvenéves fennállását jubileumi turnéval ünneplő Blood, Sweat & Tears lép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára.

A rhythm & blues, a jazz, a soul és a pszichedelikus rock műfajteremtő fúzióját megalkotó zenekar pályafutásához olyan slágerek kötődnek, mint a Hi-De-Ho, a Spinning Wheel, a You’ve Made Me So Very Happy és a When I Die, és olyan kimagasló formátumú zenészek játszottak benne, mint Al Kooper, David Clayton-Thomas, Lee Soloff vagy éppen Randy Brecker.

Első három nagylemezük (The Child Is Father To The Man; Blood, Sweat & Tears; Blood, Sweat & Tears 3) kimagasló szakmai és kereskedelmi sikere ellenére gyakran változott a felállásuk, de a fúvós hangszerekre épülő hangvétel mindvégig jellegzetes maradt, s így töretlen ranggal jutott el negyvenéves jubileumához az alapító Steve Katz vezette zenekar.

Ennek repertoárja természetesen a Blood, Sweat & Tears-örökzöldekre épül, felfrissítve és új köntösbe bújtatva azokat, elkerülve ezzel a szimpla nosztalgiázás csapdáját.

 - zene.hu -

[2008.09.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még