Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. január 22. | péntek | Vince, Artúr nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Hamvai P.G (Hamvai Péter Lóránd)

Ez ám a sikersztori! Sztárlemezlovas lett az egykori asztalos

Debrecenben nívós gólyatáborokon vagyunk túl, hiszen a fiatalokat a hazai zenei élet nagyjai szórakoztatták. Ott járt Hamvai.P.G. is, akivel a hajnali órákban beszélgettünk.

Hamvai.P.G. nagyot durrantott idén, május 3-án a Sensation White-on pörgette a lemezeket az Arénában. Ott 12 ezren tomboltak, itt a kolik között pedig cirka 500-an.

- Szeretem az ilyen meghívásokat, kihívást jelentenek nekem, mert itt nem a szokásos partyközönségnek zenélek egy extra helyszínen, extra körülmények között, és ez mindenképpen igényli az ember diszkós tudását. Nem egy csúcs szuper klubba megyek le a megszokott publikumhoz, akik tudják mit fognak kapni tőlem, hanem itt még inkább szórakoztatni kell, mint az átlag bulikon.

- Hogy néz ki ez a szórakoztatás a gyakorlatban? Más lemezeket hozol?
- Persze, ide a legnagyobb slágerek jönnek velem, hallható is volt, hogy azon rádiós dalok közül is felcsendült néhány, amelyeket a Disco’s Hitben rotálva játszunk. Ezek klubnóták, de jóval ismertebbek, mint amiket egy normál fellépésre viszek.

Hamvai Péter Lóránd szakmája szerint asztalos. Hogy kerül valaki onnan a szórakoztató iparba?

- Asztalosként már elhatároztad, hogy DJ leszel?
- Nem, ez egy teljesen véletlen történet. Akkor csak hobbi sem volt ez az egész, mert olyan messze álltam a diszkózástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Házibulikat csináltunk, és az egyik szilveszter nagyon jól sikerült. Ezt hallotta Bárány Attila (1995-öt írunk!- szerk.), aki ekkor már benne volt a szakmában, és kérdezte, hogy nincs-e kedvem komolyabban foglalkozni a témával, én meg mondtam, hogy miért is ne? Világ életemben úgy voltam, hogy bármilyen lehetőség jött elém, azt megragadtam. Ha egy ló jött velem szembe, akkor ráültem.

Megesik, hogy a pult másik oldalán is ráül az ütemekre

- Hogy partizol civilben?
- Ha bulizok, akkor nyáron és külföldön, meg természetesen tisztán. Én nem iszom, nem dohányzom és nem kábítószerezem.

- Mi a gond a magyar partykkal?
- Idehaza a kollégák túlnyomó többségben ugyanazt játsszák, amit én, vagy legalábbis nagy átfedéssel, így az nem igazán szórakoztat. Effektíve a zene töltötte be nálam ezt a szerepet, de ma már inkább attól érzel jól magam, ha szórakoztathatok. Külföldön is inkább csak azért megyek el, hogy megnézzem a kinti helyeket, világsztárokat.

- Miért játssza itthon mindenki ugyanazt?
- Van két-három ember, szerencsére a közvélemény szerint ebben én is benne vagyok, aki ha elkezd valamit nyomatni, akkor a többiek egyből lemásolják, és nem próbálnak újat mutatni. Ezért is tekintem küldetésemnek, hogy a lehetőségekhez képest mindig változatos legyek.

A teljes interjúban a DJ fiatalságáról olvashatnak még pluszban, érdemes megtekinteni azt is a hallgato.com oldalon.

-Fábián Tamás-

[2008.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még
Otthoni játékok