2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Rap.hu
Kapcsolódó cikkek
Ganxsta Zolee miért kerüli el a tömeget?
Megszólalt a rapper - ebédidőben készítettünk interjút Bigmekkel
Ricsi Pí: Alkossatok!
A Suhancossal Tokiótól New Yorkig elmennék - Fankadeli interjú
Kapcsolatok
Maszkura
Maszkura és a Tücsökraj
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Maszkura és a Tücsökraj
[2008. október 18.
szombat 21:00]

Maszkura mindig popzenét szeretett volna csinálni, de nem akármilyet

A most következő rapperről talán már hallottak jó páran. A polgári neve, Szabolcs, az ismertebb neve, Háborgató Maszkura. Íme lássuk hát hogy látja a világot!

- Te köztudott hogy Erdélyi magyar vagy. Hogyan értékeld az anyaországi és a kinti Magyar hiphop élet kapcsolatát? Mennyire intenzív és mennyire vannak közös bulik?
- Igen: Én Erdélyi vagyok és méghozzá, Marosvásárhelyi! Az anyaországi hiphop nagyon színes és egyre fejlettebbé válik, mert még mindig van kamu gengszteres vonal, ami véleményem szerint lejárt dolog, bár mégis a kezdetek kezdetéből való. De szerencsére vannak olyanok is, és nem is kevesen, akik próbálnak újítani, de nem csak próbálják, hanem újítanak is, mint pl. Kriminal beats, Wacuumairs, Bloose Broavaz, de vannak még sokan mások is, akik nem label alatt futnak! A kinti (Erdélyi) hiphop, az kezd alakulgatni, de most még a földön hever, viszont vannak ügyes arcok otthon is, mind zenei producerek mint rappesek terén.

- Meséld el nekünk mi volt anno a célod amikor elkezdtél zenével foglalkozni?
- Én csak zenélni akartam, és hogy a színpadon legyek, maga az érzés miatt, hogy ott állok és hallgatnak, semmi más nem vezérelt. Nem gondoltam megélhetésre vagy, hogy ez lesz a foglalkozásom, megélhetésem, csak vitt előre a zene iránti szeretet! Nem tudtam, hogy ez mivel jár, és azt sem hogy meg lehet e élni belőle, vagy miért érdemes csinálni ezt! Csak az érdekelt és mozgatott, hogy ott legyek és lássanak az emberek. Ez oroszlán része a dolognak, hogy megdícsérjenek hogy ügyes vagyok stb. Tehát őszinte volt az egész! Most meg tudok belőle éldegélni, na nem annyira fényesen,nem ebből lesz új kocsim, szóval nem vagyok eleresztve, de megélek, intézem a dolgaim ezekből!

- Mesélj nekünk a BeatCheck Lp-ről, mit lehet tudni erről a projektről?
- A BeatCheck Lp-t egy Sepsiszentgyörgyi srác hozza majd hamarosan fedél alá. Byz Beatz a neve a fiúnak. Az a lényege,hogy Byz zenei alapokat gyárt, és azokra MC-ket kér fel, hogy azok szöveget írjanak rá, és mint tudjátok, rajta leszek én is ezen a korongon. Szóval ez egy ilyen lemez lesz, amin egy zenei producer készíti a zenéket és külömböző Mc-k vesznek részt rajta!

- Tücsökraj az egy összefogás, vagy egy kezdeményezés egy újfajta stílusra?
- A Tücsökraj az életem egyik legszebb korszaka. Mindig is popzenét szerettem volna csinálni, de nem akármilyet, hanem olyat mint a Tücsökraj. Szerencsére meg is alakult a csapat, és csináljuk teljes nekifutással a dolgot! A lemez hamarosan jön, a Mama Recordsnál debütál. Mint stílus, eléggé újfajta, és egyedi, mert mások még nem annyira csinálnak ilyen pop zenét, hogy ennyire keverjék a stílusokat!

- Privát életedben amikor nem zenélsz éppen mivel ütöd el az időt?
- Én csak zenével foglalkozom, mással nem is. Ha mégsem zenével foglalkozom, akkor a jelenlegi szerelmemmel éppen vagy iszogatok örömömben, bánatomban, bármi is legyen!

- Ha egy nagy lemezcég megkeresne azzal hogy leszerződtetne, aláírnál-e náluk, ha korlátoznának a szerzői szabadságodban, vagy sem?
- Ebből szeretnék megélni, persze, hogy aláírnám! Nyílván csak akkor, ha jó ajánlatot tennének! Soha nem gondolkodtam undergroundban. Ha abban gondolkodnék, akkor biztos hogy nem ez lenne a feltett célom a megélhetés felé vezető úton.

- Van egy humoros Erdélyi formáció (Open Stage Székelyland - a szerk.), akik kifigurázzák a hiphop stílust, és akik nem olyan régen felléptek a Millenáris Parkban, mit gondolsz róluk? Elítéled ha valaki a stílust lehúzza, vagy hidegen hagy?
- Ha jól gúnyolja akkor nem ítélem el, de azért nem szeretem ha valaki csúfolja a hiphopot, és ha főleg szarul csinálja ezt, akkor végképp fel tud dühíteni!

-habil-
az interjú a rap.hu-n jelent meg

[2008.10.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még