2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Presser Gábor szívesen árulta el titkait
Gondoltad, volna hogy...? - Meglepő érdekességek  Presser Gáborról
Az ismert tévés volt Presser Gábor zongoratanára
A reméltnél is jobban sikerült a Magyar Dal Napja! - képekben
Hazai sztárparádéval kezdődött a 2008-as Sziget - képekkel
Kapcsolatok
Presser Gábor
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Presser Gábor koncert
[2009. január 24.
szombat 19:00]

Presser Gábor a közönség segítségét kéri - először szólózik az Arénában

Bármennyire is hihetetlen, de a 40 éves pályafutás alatt egyszer sem került sor Presser Gábor szólókoncertre a Papp László Sportarénában. Éppen ezért, Pici bácsi elérkezettnek látta az időt, hogy 2009. január 24-én sürgősen pótolja eme hiányosságot.

A nagyszabású előadást a Dream & Beauty állítja színpadra. Érdekessége, hogy igazából semmilyen különleges alkalom -, mint pl. kerek születésnap, illetve színpadon eltöltött idő, vagy éppen lemezmegjelenés – nem ad apropót az eseménynek, „mindössze” egy várhatóan jó hangulatú Presser-Közönség találkozónak lesz tanúja, aki meglátogatja a jeles hangversenyt. Jobban belegondolva, ebben nincs semmi meglepő, hiszen a kitűnő, billentyűs-zeneszerző csak hébe-hóba mutatkozik a koncertszínpadokon.

Ilyen ne legyen

Az első hosszabb levegővétel után összeállt a kép, hogy milyen NE legyen ez a bizonyos koncert. Eszerint ne legyen se összefoglalós, se sztárvendéges, se nosztalgiás, se életműves. Ezzel szemben legyen kicsit - színházas, filmes, zúzós (!), sírós, nevetős, cirkuszos, ordítós, táncolós, dúdolós – összefoglalva: „1 sima, 1 meglepős rock & roll koncert, állóhelyes kűzdőtérrel”.

Pici bácsi mindenesetre hűségesen tartotta magát előzetes fogadalmához, miszerint a meglepetésből semmit nem fog elárulni. Tehát nem került napvilágra, hogy kik lesznek Presser Gábor vendégei, és milyen dalok fognak elhangzani. Annyit viszont megtudhattunk, hogy olyan szerzeményeket is műsorra tűz, amit eredetileg másoknak írt, de e különleges alkalomkor saját maga fogja azokat interpretálni. Az estéről – az előzetes tervek szerint – DVD felvétel készül. Ennyit a titkokról.

Kínban volt a zenész

A több mint 700 dal szerzője, elmondása szerint, meglehetősen kínban volt a repertoár összeállításánál. Kiderült, hogy csak az általa legfontosabbnak ítélt szerzemények is 106 nótát eredményeznek, amit ugye képtelenség egy este, egy műsorban lenyomni. Aztán a rosta működésbe lépett, s kialakult az elhangzó dalok sora. Mintegy megerősítésképpen beindítanak egy közönségszavazást a www.1koncert.hu oldalon, amelyről a legtöbb voksot begyűjtött nóták egész biztosan helyet kapnak a műsorban.

A kísérőzenekart a szólólemezek már megszokott gárdája alkotja: többek között Sipeki Zoltán gitáros, Papesch Péter basszusgitáros és Borlai Gergő dobos, kiegészülve az elmaradhatatlan háttérvokállal és fúvósokkal.

Titkolózás ide, sejtelmesség oda, annyi bizonyos, hogy 2009. január 24-én, 19 órai kezdettel, az Omegától, az LGT-n keresztül egészen a szóló pályaművekig, Presser Gábor előadásában sok-sok nagyszerű szerzemény fog megszólalni az Arénában. Kíváncsian várjuk!

-Hegedűs István-
 

[2008.10.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még