2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Melyik magyar csapat lépjen fel az MTV angliai gáláján?
Új műsorok az MTV-n: jön a rocktörténeit reality és a tehetségtelenek versenye
A The Unbending Trees sikertörténete folytatódik: interjú Hajós Kristóffal, a  zenekar énekesével
Remek előadók az MTV Europe jelöltjei között
Pink és Kid Rock is fellép a 15. MTV Europe Music Awards-on
Kapcsolódó Kiadványok
Gonzo: Lost and found
Kapcsolatok
Gonzo
The Unbending Trees
Žagar
Irie Maffia
Beat Dis

A magyar Gonzo lesz Leona Lewis és a Nightwish ellenfele

Kiderült, melyik az a magyar együttes, aki novemberben képviselheti hazánkat az MTV Europe Music Awards díjátadó gálán Liverpoolban.

A szakmai vélemények, és az MTV weboldalán regisztráltak szavazatai alapján a Zagar, a Beat Dis, az Irie Maffia, a The Unbending Trees és a Gonzo voltak az MTV EMA idei hazai jelöltjei. Ettől kezdve már csak a nézőkön múlt, kit szavaznak meg győztesnek, vagyis, hogy melyik csapat kapja a Hungarian Act elismerést. A szavazás október 13-án lezárult, a győztes pedig a Gonzo.

A nyertes zenekar nemcsak egy díjjal lesz gazdagabb: felléphet a gála helyszínén, és ezt a fellépést az élő közvetítés részeként láthatják a nézők november 6-án este. Ezen kívül a Hungarian Act kategória győztese a Best in Europe díjért verseng majd, többek között olyan világsztárokkal, mint Morandi, Leona Lewis és a Nightwish, egészen november 2-ig. A nyertes csapatot egész Európa és a világ megismerheti az European Music Awards gálán.

Az, hogy az egyes országok zenészei közül milyen különböző stílusokból kerültek ki a nyertesek, a hallgató és nézőközönség sokszínűségét is bizonyítja. – hangoztatta Richard Godfrey, a 2008-as MTV Europe Music Awards senior alelnöke, zenei-, produkciós és executive producere. – A közönségszavazások lezárásával immár véglegessé vált az idei jelöltek listája.

A Gonzo örömmámorban úszik, boldogan készülnek a fellépésre és a megmérettetésre: „Mióta megkaptuk a hírt, hogy mi mehetünk Liverpool-ba eufórikus állapotban vagyunk. Először is nagyon köszönjük az MTV Hungary-nak azt a lehetőséget, hogy játszák a klipünket és hogy jelöltek azon illusztris zenekarok körébe, akik közül most mi kerültünk ki győztesként. Köszönjük a voksokat rajongóinknak és azoknak a szimpatizánsoknak, akik szavazataikkal segítettek hozzá minket ehhez a nagyszerű sikerhez."

Gonzo 2003-ban jött létre a mostanitól jelentősen eltérő felállásban. Az akkori zenekar sikerének könyvelhető el a "Tesó" című filmhez írt dal. A Gonzo zenéjére kezdetektől az angolszász zenei kultúra nyomta rá bélyegét: a 2004/2005-ös magyar nyelvű számokban is jelentős britpop / indie hatás mutatkozott, keverve némi pszichedelikus tartalommal.

Jelenleg egyre inkább a modernebb hangzások felé látszik elmozdulni a Gonzo muzsikája – a 90-es évekre jellemző britpopot a kornak megfelelő post new wave hangszerelés váltotta fel –, illetve jelentős változást hozott az angol nyelvű szövegekre való áttérés is.

Az eddigi felvételeken csak nyomokban jelen lévő elektronika hangsúlyosabb szerepet kap, de továbbra is az élő, dinamikus, táncolható gitárzene mellé teszik le a voksukat.

-redlemon-

[2008.10.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még