2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Japán turnéra és moszkvai fellépésre készül a magyar banda
A FreshFabrik Angliába megy
Új műsorok az MTV-n: jön a rocktörténeit reality és a tehetségtelenek versenye
Képgalériák
Blind Myslef - Lost in Time
Kapcsolatok
Blind Myself
Legnépszerűbb csengőhangok

A világsiker kapujában a hírességeket kifigurázó magyar klip? - nézd meg a jópofa videót!

A hazai MTV zenecsatorna Headbangers Ball című műsorának műsorvezetője, Tóth Gergő, zenekarával, a Blind Myselffel együtt elindult a világhírnév felé vezető úton. Lost in time című animációs videójuk sikerrel debütált az amerikai Headbangers Ball-ban, és hamarosan más MTV-csatornák, többek között az angol és a német is sugározzák majd a klipet.

Lost in TimeTóth Gergő, a magyar MTV műsorvezetője zenekarával, a Blind Myselffel együtt tudatosan készült arra, hogy munkájukat külföldön is ismertté tegyék. „Főleg a külföldi közönséget szerettem volna megfogni, mivel itthon jóval ismertebbek vagyunk, mint az ország határain kívül. Bár van egy német kiadónk, igen nehéz labdába rúgni a külföldi színtéren – állapította meg Gergő.

- A klip ötlete lényegében akkor született, amikor megkeresett Gróf Balázs. Szerencsére imádja a metál zenét és ez az első klipje, amit egy keményebb bandának készíthetett, így nem bánta, hogy elhúzódott a munka. Bár az alaptörténet tőlem származott, mégis Balázs fantáziája, fantasztikus stílusa volt az, ami kiteljesítette, kerekké tette a történetet.

Gergő szerint a külföldi ismertségért ma már sokkal keményebben meg kell dolgozni, mint akár néhány évvel ezelőtt. „Alapvetően egy olyan klipet szerettem volna, ami adott esetben szájról-szájra is terjed. Ahhoz, hogy megismerjenek, manapság már jóval több kell, mint régebben. Pár éve elég volt jól zenélni, és ismert lehettél, ma viszont annyi zenekar van, mint égen a csillag, és a lemezletöltések miatt is haldoklik a szakma.

Olyan klipre vágytam, ami magától terjed, nincs szükség hirdetésre, kapcsolatokra, lényegében semmire. Ezért is kerültek bele a híres sztárok, a Slipknot, a Metallica, Ozzy és Michael Jackson, mert a "nagy" nevek miatt legalább odáig eljutottunk, hogy olyanok is megnézzék, akik korábban a lemezborító kinyitásáig sem jutottak el.

A klip megjelenése óta nagy siker, vírusként terjed. Már több mint 30 ezren látták, és a szám folyamatosan nő. Billy Golud, a Faith No More ex-basszusgitárosa is méltatta a kisfilmet. A Season of mist kiadótól Michael Berberian gratulált. A Nuclear Blast A&R-jának Jaap Wagemakernek is nagyon bejött a rövid rajzfilm: „Kíváncsi vagyok, a klipben kifigurázott hírességek vajon mit szólnak a szereplésükhöz” – jegyezte meg nevetve.

Az animáció készítőjének Gróf Balázsnak nem más, mint John Tardy (Obituary) írt egy e-mailt, amelyben a gratuláció mellett azt is megkérdezte, hogy mennyibe kerülne egy ilyen jellegű klip elkészítése. Az eddigi legdurvább reakció Ben Weinmantől a The Dillinger Escape Plan gitárosától érkezett: „Istenem, ez a legjobb dolog, amit valaha láttam, hihetetlenül irigy vagyok rá. A dal is gyilkos, ember! Imádom!

Televíziókba most kerül a klip, bekérték az angol, az amerikai és a német MTV-be is. „Pár héten belül kiderül, hogy leadják-e – mondta Gergő. - Ha nem az sem lenne baj, az internetnek köszönhetően el fog jutni nagyon sok helyre. Így is olyan internetes metál-sajtóorgánumok írtak róla, akik egy mikro-hírt sem közöltek a Blind Myselfről idáig. Érdekesség, hogy a klipbe Balázs belerajzolta a kutyámat, Konit is.

Blind Myself - Lost in Time

-redlemon-

[2008.10.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még