2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
The Idoru
Ignite
Legnépszerűbb csengőhangok

Japán turnéra és moszkvai fellépésre készül a magyar banda

A modern, energikus metál magyar képviselői betámadják a japán partokat. Aztán jöhet Moszkva...

A nemrég befejezett európai koncert körútja után (amely érintette Hollandiát, Németországot, Olaszországot és Csehországot is), ismét külföldre indul a The Idoru. Ezúttal az Ignite jelenlétében mutatják meg a japán fiataloknak, hogy mi is az a modern, energikus és intelligens metálzene.

Az Idoru zenekar nem először látogat el a távol-keleti szigetországba: három évvel ezelőtt már jártak Japánban, most az új lemezüket mutatják be. Az utazás végén pedig még ellátogatnak Moszkvába, hogy ott is adhassanak egy ütős koncertet.

A 2003-ban alakult Idorut a kezdetektől fogva a műfaj legígéretesebb zenekaraként könyvelték el a hazai underground metál avatott ismerői, s bár Szalkai Tiborék a 2005-ös bemutatkozó lemezükkel (Brand New Way, Brand New Situation) és eddig megjelent EP-ikkel is rászolgáltak a bizalomra, a Monologue jelentheti az igazi áttörést, az új album ugyanis az eddigi legnagyobb dobásuk.

A nevét egy William Gibson-regényből kölcsönző Idoru (a név a japán nyelvben bálványt jelent) nem a semmiből bukkant fel 2003-ban: a kvintett a legnevesebb magyar HC/metalcore kollektíva, a külföldön is elismert Newborn romjain alakult. Eleinte korábbi hírnevük sokat segített abban, hogy rátaláljanak saját közönségükre, később már saját jogon lettek az ország egyik legnépszerűbb koncertzenekara metál körökben. A két gitáros, Szalkai Tibor és Nagy Gábor (akik Szabó László dobossal kiegészülve a Blind Myselfben is együtt zenélnek - lásd az Ancient Scream Therapy albumot) Bödecs Andrást kérték fel az énekesi teendők ellátására, és választásuk tökéletesen bevált, a frontember pontos, tiszta, határozott éneke ugyanis végig kulcsszerepet kap a produkcióban.

Az Idorura időközben felfigyeltek külföldön is: a jól sikerült európai és japán fellépések után a Monologue 2007 tavaszán az ázsiai országban is megjelenik, később pedig európai terjesztést is kap az anyag.
A zenekar átmentett valamennyit a két gitáros HC-gyökereiből, ugyanakkor sok új hatással is bővült a paletta, punkos lendület, melodikus ének, húzós metálriffek, és némi emo-rock beütés elegye teszi egyedivé az Idoru zenéjét.

A Monologue is a fenti összetevőkből építkezik, a másfél perces intróval együtt tíz, egységesen magas színvonalon megírt, emlékezetes megoldásokat bőven tartalmazó, precízen feljátszott szám sorakozik a korongon, amely nemcsak a metalistáknak ajánlható jó szívvel, hanem simán megállja a helyét „normál” rocklemezként is.


-n-

[2007.10.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még