2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Magyar rock- és blueslegendák koncertkörútja
Ma Magyar Dal Napja - hétórás koncert az m1-en
A válogatott sportoló a ’80-as évek rockjára bukik
Megszűnik a Hobo Blues Band? - Hobo hírlevélben válaszolt!
Drámai vallomás! Orvosi műhiba miatt lett énekes!
Kapcsolódó Kiadványok
Deák Bill Gyula: Hatvan csapás
Kapcsolatok
Deák Bill Gyula
Hobó (Földes László)
Hobo Blues Band
Póka Egon
Tátrai Tibor
Daczi Zsolt
Csillag Endre
Hirlemann Bertalan
Kapcsolódó események
Deák Bill Gyula - Hatvan csapás - Jubileumi nagykoncert
[2008. december 19.
péntek 20:00]

Hatvan csapás Deák Bill Gyulával és barátaival a Körcsarnokban

Egyre inkább kénytelenek vagyunk szembesülni azzal a kérlelhetetlen ténnyel, hogy rock-bálványaink - még akkor is, ha némelyikükön nem látszik -, sorra töltik be a hatodik x-et. Nincs ez másképp a hazai rock-blues élet koronázatlan királyával, Deák Bill Gyulával sem. Ez alkalomból, előbb vadonatúj szerzeményeket tartalmazó CD-t jelentettek meg vele, december 19-én pedig nagykoncertet ad a Körcsarnokban.

A kőbányai kötődésű Star együttestől a szólóénekesi pályáig – a kezdet és a jelen. Közte Napsugár, Wanderers és Loyd –, majd 1979-től 1985-ig Hobo Blues Band.

Ez utóbbi – és persze az István, a király Táltosának szerepe – országosan tette ismertté az orvosi műhiba következtében egyik lábát elvesztett énekes nevét. A jó minőségű, hiteles blues-zenére fogékony közönség azonban egy csapásra kedvencei közé emelte a különleges orgánummal rendelkező dalnokot. Rendszerint teltházas koncertjein „Bill, a Király” skandálással követelik színpadra az azóta Kőbánya díszpolgárává avanzsált előadót.

Kilenc év kihagyás után jelent meg Hatvan csapás című vadonatúj dalokat tartalmazó digitális korongja, mely a Sony-BMG gondozásában látott napvilágot.

A Kormorán műhely hathatós közreműködésével készült zeneanyag mély empátiával érez bele Deák Bill érzékeny, művészi lelkivilágába, így téve abszolút hitelessé a mondanivalót, s rajta keresztül magát az énekes személyét.

A lemez sikerét és a rajongók szeretetét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Koltay Gergely fémjelezte új album 2008. tavaszi megjelenése óta rövid időn belül megkapta az „Aranylemez” kitüntető címet. Mint tudjuk, ez a mai „másolgatós-letöltögetős” világban komoly teljesítményt jelent!

A lemez készítésénél olyan tehetséges, briliáns technikájú gitárosok működtek közre, mint Csillag Endre (ex-Bikini), Patai Tamás (Republic), Sipeki Zoltán, a fiatalon elhunyt Daczi Zsolt (ex-Bikini) vagy Borhi Miklós.

Deák Bill Gyula az idén november 8-án töltötte be hatvanadik életévét. Ebből az alkalomból – no és az új album megjelenésének tiszteletére, bemutatójára – december 19-én nagyszabású koncertet ad a Körcsarnokban.

A születésnapi jubileumi előadáson a magyar blueskirály saját zenekarával, a Deák Bill Blues Banddel és barátaival, többek között Hoboval, Tátrai Tibusszal, Póka Egonnal, Csillag Endrével és Hirlemann Bertalannal együtt lép fel. A monstre, több órás blues-rock bulin elhangzik majd a legtöbb ismert nóta a négy évtizede a pályán lévő énekestől. Természetesen terítékre kerülnek a Hatvan csapás bizonyos nótái is, hiszen a lemezkészítő felé Deák Bill Gyulának egyetlen kérése volt: olyan dalokat írjanak neki, amiket hangversenyein énekelhet. Mint tudjuk, ez a kérése teljesült.

Ezek ismeretében nincs más dolgunk, mint hogy köszöntsük mi is őt mindannyian: szerzők, közreműködők, blues-szeretők, vagyis maga a Közönség: Isten éltesse a Magyar Blues Királyát!

– Hegedűs István –

[2008.11.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még