2024. június 20. | csütörtök | Rafael nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Tátrai Tibor
 
Kapcsolódó kiadványok
Alapítvány Zenekar: Jelek a horizontról (2006)
Tátrai Band: Platina sorozat - A '90-es évek legnagyobb slágerei (2005)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Charlie Band és a Tátrai Band az Arénéban lép fel - jegyek itt
15 éve színpadon a Capriccio!
Ezt üzente Tátrai Tibor a balesete után
Balesetet szenvedett a magyar zenész - a Műpa közleményt adott ki
Filléres emlékek a Rock múzeumában
     
 
Tátrai Tibor
Születés dátum: 1952. április 5.
Web: http://www.tatraitibor.hu
Aktív kapcsolat: Kárpátia (előadó/zenész, 1969-), Tátrai Band (előadó/zenész), Boom boom (gitáros), Generál (gitáros), Gitár Trió (gitáros), godfater (gitáros), Magyar Atom (Radics Béla emlékzenekar) (gitáros), Magyar Atom Blues Brothers (gitáros), Olympia zenekar (gitáros), Tátrai Latin Duó (gitáros), Tátrai Trend (gitáros), Skorpió (közreműködő)
Egyéb kapcsolat: Hobo Blues Band (szólógitáros, -1995)
Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar gitáros, zeneszerző, érdemes művész.
 
     

Tátrai Tibor

Budapest XIII. kerületében, azaz Angyalföldön, 1952. április5-én látta meg a napvilágot a gitáros. Zenei pályafutása iskolai zenekarokban kezdődött, napjai nagy részét pedig a sok gyakorlás tette ki. Mestere sem akárki volt, hanem személyesen a kor legjobb gitárosa, Radics Béla roadja, azaz pakolóembere volt. A Tűzkerék zenekar tagjai felismerték tehetségét, ennek köszönhetően amikor az egyik tag megvált a csapatból, magával hívta az akkor még csak tizenhét éves fiatalembert. Így lett Tátrai Tibor első igazi zenekara a Kárpátia.

Ezt követően egy igazán sorsfordító esemény történt vele, ugyanis tagja lett a Tűzkeréknek. A szakma pedig fokozatosan ismerte meg a nevét. Karrierje következő állomása a Juventus volt, majd pedig Orszáczky Jackie a mai napig legendaként tisztelt Syrius együttesbe invitálta.

Tibusz – ahogy becézik – ekkor Török Ádám együtteséhez, a Minihez "igazolt". Később visszatért a már megváltozott, más zenét játszó Syriushoz. Ezután következett Horváth Charlie formációja, amely nem más volt, mint az Olympiába. Éppen e két zenészre figyelt fel a ’70-es évek sikerzenekara, a Generál, amikor posztjaikon üresedés támadt. Tátrai Tibor közel négy éven át, az 1979-es feloszlásig maradt az együttes tagja.

Három éven át vett fel lemezeket és koncertezett sokat az Új Skorpió nevű zenekarral, ahová Frenreisz Károly hívta meg. Hamar új „csábítója” akadt azonban, ugyanis 1983-ban hívta el a Hobo Blues Band. A szintén több éves együttműködés idejére esett az együttes legnagyobb szabású és hatású vállalkozása, a Vadászat.

A Tátrai Band-et amely saját zenekara volt 1987-ben hívta életre. Ebben olyan kiváló társak támogatták, mint például Charlie, Pálvölgyi Géza, Solti János és Papp Tamás. Lemezek sorát készítette el az együttes, sikerdalok sorozatával. New York, New York, Illúziók nélkül, Utazás az ismeretlenbe - hogy csak néhányat említsünk. Az egykori Budapest Sportcsarnok és a Kongresszusi Központ falai között egymás után zajlottak a hatalmas sikerű koncertek.

Tátrai Tibor párhuzamosan több csapatban is zenélt, ilyenek a Magyar Atom, a Boom Boom és a Latin Duó. Ez is csak fanatikus zenei szereteték és szakmai tudását mutatja.

A Petőfi Csarnok színpadán 2002. április 5. ünnepelte ötvenedik születésnapját. Napjai nagy részét pedig még mindig a gitározás teszi ki, ugyanis ez örök és soha el nem múló szerelem…

[2006.06.07.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még