2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újdonsággal érkezik az Anna and the Barbies
Megvizsgáltuk az Anna and the Barbies Medallionját
Anna and the Barbies + egy semmilyen honlap
Kapcsolódó Kiadványok
Anna & The Barbies: Medallion
Kapcsolatok
Kovbojok
Anna & The Barbies
Soerii & Poolek
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Húsvéti Meglepetés Party
[2008. december 5.
péntek 22:00]

Jön a mikulási nyuszi! Megőrültek az A38-nál? Anna and the Barbies is velük tart?

Jelentjük nem, vagyis nem annyira komolyan. Ugyanis kitalálták, hogy formát bontanak. Teszik ezt mégpedig úgy, hogy a nyári Mikulás után szabadon nem mikulás party-t, hanem húsvéti bulit tartanak december 5-én. Te jó ég, mi lesz itt még?

Az biztos, hogy nem szokványos este lesz. Míg otthon sokak a csizmájukat fényezik, hogy lehetőleg ne virgács és szén kerüljön bele a Mikulás puttonyából, addig az A38 nem tétlenkedik, elcsalogatja a nyuszit, hogy egy hamisíthatatlan húsvéti bulit csapjanak a Duna-partján, lehet, hogy éppen akkor, amikor a jégtáblák a hajótestnek fognak csapódni… Mindegy, mint tudjuk, a nyúlnak vastag bundája van…

Érdekes estéhez pedig különleges fellépők dukálnak. Kezdjük mindjárt a Kovbojok nevű formációval, akiket Pista és Gabi hívott életre, mégpedig 2006-ban. Egyszerű kis számok kerültek fényképezőgéppel felvételre, amelyet felpakoltak a világhálóra, és innen mindenki kitalálhatja: szájról-szájra, mailről-mailre ment a híre a vicces daloknak. .. és most itt a Kovbojok nagylemez!

Kukán játszó obszcén Kovbojok

Egy gitár és egy dobként funkcionáló kuka, meg persze többnyire az obszcén dalszövegek játsszák a főszerepet az egyszerű, de ugyanakkor roppant dallamos nótákban. A zenekar időközben két taggal bővült - Lacával (basszusgitár) és Gyurkával (dobok) -, túlvannak ez első nagykoncerten (Vörös Lyuk), s most itt az alkalom, hogy Mikulás előtt egy nappal, december 5-én Te is találkozz velük egy húsvéti buli keretén belül! Mi van?!

Őket követi Anna and the Barbies, akik azért már szert tettek néminemű ismeretségre. Nos amilyen vegyes, sokoldalú az album, olyan látványos egy Anna and the Barbies fellépés is. A saját dalok mellett a  slágerek is a repertoárban vannak, így garantált a szórakozás.

Merthogy az Anna and the Barbies szórakoztatásra született – a szó lehető legjobb értelmében. Ugyanis showműsorban utaznak: előre koreografált, mégis energikus show-t adnak a színpadon – jelmezekkel, tánccal… és úgy is néznek ki, elég csak a glam- és hippikosztümöket, a bundákat és sok hajat említeni.

Nyugi, nincs klónozva az énekes!

Ami pedig a frontembert illeti: bár a hatások letagadhatatlanok, szerencsére Annának túl erős jelleme és jelenléte van ahhoz, hogy egyszerű Gwen Stefani- vagy Fergie-klón legyen, és különben is, mindkettőnél még durvábban öltözködik és táncol, mástól legalábbis nem látni ilyen barokk-punk mozgáskultúrát.

Leállíthatatlanul beszél, pörög, pusztítja a mikrofonokat, valamit mindig produkálnia kell, akkor is, ha nem ő énekel. Azért szerencsére nem akar lejátszani senkit a színpadról, jó nagy játékteret hagy a többi énekesnek, többek között Jamie Winchesternek vagy Singh Viktóriának.

A legklasszabb dolog, amivel találkozhattál!

S ha még ez sem volt elég, képzeld el, hogy a Soerii & Poolek (ejtsd: Szöri és Pulek) a legklasszabb dolog, amivel az elmúlt években találkoztál. Privát infernó, ami nem pontosan tudjuk, hogy micsoda, csak azt, hogy nagyot üt és nagyon menő.

Lehetne mondjuk sikkes elektronikus tánczene is, ha nem lenne ahhoz túl groteszk és abszurd, vagy szimpla pop, ha nem lenne elegánsan széttekert és dekonstruált. Lehetne sok minden más is, amire okosan bólinthatnánk, ha nem az lenne a helyzet, hogy tulajdonképpen nem hasonlít semmire, és azoknak az ellenkezőjére sem.

Egy viszont biztos: S és P lemezéhez csupa hipertitkos és hipermenő utazó popügynök adta a hangját, ami pedig a performanszot illeti, a Soerii & Poolek élő inkarnációja egy egészen elképesztő live show.

Koncentrált és összehangolt popkulturális akció, bájos kis szőnyegbombázás az érzékszervek ellen, édes kis semmiség sikító analóg szintetizátorokkal, sötét és gyomorban táncoló basszussal, szétmálló hangerdővel. Robbanásveszélyes plasztik…amit - nyugi - működésbe is hoznak a társtettesek.

Kicsit sok az információ, belátjuk. Azt is, hogy nem derült ki, mitől lesz ez Húsvéti Meglepetés Party, de minket már megleptek. Szóval december 5-én sétálj el a virgácsaiddal az A38-ra és tégy a zsebedbe egy kis pacsulit, mert húsvétkor locsolkodni szokás, amiért csoki mikulás jár. Vagy mi van?!

– CLS/HAK –

[2008.11.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még