2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fontos szerepet kapott a magyar énekesnő a Forma-1-en
Anita, Erdőhegyi Brigi, Nagy Feró és az Animal Cannibals egy műsorban
A 20 éve éneklő Sárközi Anita újdonsággal lepi meg a zenebarátokat
Mozdulj! Nézd meg Anita visszatérő klipjét
Kapcsolódó Kiadványok
Sárközi Anita: Anita 20 - Az álmokon túl
Kapcsolatok
Sárközi Anita
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Old Timers- Amanda Elstakkal
[2008. december 13.
szombat 21:00]

Álmodni nagyon jó dolog! - interjú Anitával

Sorozatban a hetedik nagylemezét adta ki Sárközi Anita, a húsz éve pályán lévő énekesnő. Az új hanghordozónak az „Az álmokon túl” címet adta. Ennek apropóján beszélgettünk vele.

– Mikor érezte úgy, hogy eljött az idő, hogy a 7. nagylemez is megjelenjen?
– Már régóta szerettem volna új nagylemezt, de sajnos egy kicsit lassú ember vagyok, szeretem jól átgondolni a dolgaimat, főleg ha egy új lemezről van szó. Ez a CD másfél évig készült, s bár soknak tűnhet, úgy érzem mindent meg tudtunk benne valósítani, amit szerettem volna.

– Saját ötlet volt a két r’n’b nóta és a kissé modernebb hangzásvilág, vagy a szerzői bíztatták erre?
– Nagyon szeretem a modern hangzású dolgokat, szerettem volna ebben is kipróbálni magam. Az én döntésem volt, úgy gondolom egy popénekesnőnek is kell fejlődni, változni, akár a dalai hangzásában is. Nagyon jól éreztem magam a felvétel alatt, s bár r' n'b dalokról van szó, a legfontosabb dolgot, a "dallamot", nem felejtettük ki belőlük. Így, bár hangzásában modern, de megjegyezhető, dúdolható dalok születtek.

Janicsák István és Szűcs Norbert az a szerzőpáros, akik az album dalait megalkották. Hogy zajlott a munka? Elmondta mit szeretne és ők megírták, vagy pedig kész anyagot tettek le az asztalra?
– A dalok kiválasztása hosszú idő, volt olyan dal, amit négy éve őrizgettem otthon. Az alkotás hosszú folyamat, kicsit mindig abból indultam ki, milyen érzéseket keltenek bennem a nóták. Ezeket megpróbáltam elmondani a szövegírónak, Janicsák Istvánnak, aki nagyszerűen ráérzett a lényegre. Szűcs Norbert írta a dalokat, aki fantasztikus zeneszerző, nagyon szeretem a dallamvezetéseit.

Sok álma megvalósult már

A címet sok féleképpen lehet értelmezni. Egyrészt megmutathatja azokat a dolgokat, amiket még az álmainál is tovább remél, vagy esetleg úgy is érthetjük, hogy vége az álmoknak, azaz megvalósultak. Melyik a helyes értelmezés?
– Az album címe egyben az egyik dal címe is. De valóban többféleképpen lehet érteni. Én ebben az esetben arra gondoltam, hogy bár nem vagyok kezdő énekesnő és rengeteg álmom megvalósult az énekléssel kapcsolatban - a számomra leginkább fontos, hogy a mai napig énekelhetek - még mindig vannak álmaim, amit ebben az albumban is megélhettem. Azt gondolom, álmodni nagyon jó dolog.

– Húsz éve tartozik a magyar zenei élet élvonalához. Felelevenítene pár jeles eseményt, legkedvesebb, legmeghatározóbb élményt?
– Az egyik legfontosabb az Interpop Fesztivál volt, ahol megnyertem a nagydíjat és ezzel a lehetőséget, hogy lemezt készítsek. Mindig nagyon fontos volt a közönséggel való találkozás, ezek nagyon kedves emlékek, és a mai napig óriási örömet szereznek. Fontos volt, hogy a szakmától megkaptam az eMRTon díjat és öt év kihagyás után 2000-ben újra lemezt készíthettem.

Hol találkozhat legközelebb Anitával a közönség?
– December 9-e nagyon fontos dátum, hiszen lemezbemutató koncertem lesz Budapesten. Régi és új dalokat hallhat az aki megtisztel a jelenlétével. Most erre készülök nagyon.

– Havassy Anna Katalin –

[2008.11.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még