2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nem örült a színpadra felhívott lány a Seal koncerten - olvasóink írták
Seal: "Ez nem az én koncertem" - képekben
Íme az igazság! Félplayback volt a Seal-buli?
Boltokban Seal lelke
Kapcsolódó Kiadványok
Seal: Soul
Kapcsolatok
Seal

Ha szól a soul - érzelmes erő lakozik Seal torkában

Sealt mostanában kis túlzással többször lehetett látni híres modell feleségével, Heidi Klummal, amint éppen valamilyen terepjárót reklámoz, mint abban a szerepkörben, amihez a legjobban ért. A Soul című hatodik lemeze egy évvel az ötödik System után jelent meg, és még akkor is jó, ha egyetlen saját dalt sem tartalmaz.

Mert kérem ez egy feldolgozás lemez, híres soul előadóktól. Hogy kinek az ötlete volt ez az egész, azt nem tudom, de a többszörös platinalemezes énekes-dalszerző új albuma azoknak is kellemes perceket okoz, akik annyira nem rajonganak az ilyen zenéért. Tehát aki Killer-t, Crazy-t, meg Kiss From The Rose-t vár a legendás énekestől, az itt ezt nem fogja megkapni.

Seal a legendás David Fostert tudhatta a produceri székben maga mellett. Az album felvezetésének kötelező promóciójaként nem mulasztották el egymás vállát jól megveregetni, és nem győzték eleget hangsúlyozni, hogy mennyire jó és nagy megtiszteltetés volt a másikkal együttdolgozni.

Dalok vérfrissítés után

A végeredmény pedig egy érzelmes, meghitt hangulatú lemez lett. Aki azt mondja, hogy a korong nem véletlenül jelent meg karácsony környékén, az nem téved nagyot. Simán el tudom képzelni amolyan háttérzeneként a 'Kis karácsony, nagy karácsony' mellett.

Mivel nap mint nap nem hallgatok soul zenét, ezért egy kicsit beleástam magam a cd-n szereplő előadók eredeti felvételeibe. Azt kell mondjam, kellő vérfrissítésen mentek át a dalok és Seal jó torkú énekesként a saját képére tudta őket formálni. Az összhatás pedig tényleg olyan, mintha egy önálló anyagot hallgatna az ember.

Felesleges volna dalokat egyenként kiemelni, mert ha valaki végighallgatja, az itt szereplő 12 nótának legalább a felét ismeri, kezdve a The Impressions People Get Ready-jével, James Brown It's A Man's Man's Man's World-jén a Harold Melvin And The Blue Notes If You Don't Know Me By Now-ján keresztül, Eddie Floyd zseniális Knock On Wood-jáig. De Ann Pebbles I Can't Stand The Rain-je és Al Green Here I Am (Come And Take Me)-je is jól sikerült adaptáció, Ben E. King már már elmaradhatatlan Stand By Me-jéről már nem is beszélve.

Seal újfent bizonyítja, milyen érzelmes erő lakozik a torkában, és mint ilyen kaliberű énekes, ezekkel a dalokkal nem is hibázik. Én speciel valami frisset már meghallgatnék tőle, de addig is itt a Soul.

-hanczattila-
 

[2009.01.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még