Alensa: 35% TopVue termékekre
2020. október 26. | hétfő | Dömötör nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Equinox Quartet

Equinox

Az Equinox Jazzquartett 1993-ban alakult. Két alapító tagja Márkus Tibor és Héder Imre azt a célt tűzték ki, hogy saját kompozícióikban megpróbálják követni a John Coltrane és Wayne Shorter által megkezdett utat. Ennek szellemében készült el a zenekar első CD-je, mely 1995-ben került kiadásra (Equinox Jazzquertett LMS 026 CD).

A második CD 1999-ben jelent meg, amelyen három vendégművész (Borbély Mihály, Fekete Kovács Kornél és Schreck Ferenc) működik közre, így a kompozíciók egy része a CD-n szeptett formációban hallható (Márkus Tibor: Three Trees / Equinox Jazzquartet).

Az Equinox stílusában a modern main stream jazz irányzatához áll legközelebb. Repertoárjában saját kompozíciók szerepelnek (Márkus Tibor szerzeményei), amelyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és befogadhatóság megtartása jellemez.

A zenekar 2002-ben készítette el harmadik albumának felvételét, amelyen énekes kompozíciók is szerepelnek, élvonalbeli művészek (Kovács Linda és Király Martina-ének, Juhász Gábor-git.,Fekete Kovács Kornél-trp.,Dés András-perc) vendégszereplésével (Márkus Tibor: Are you Free?)

Az Equinox számos jazzfesztiválon, hazai és külföldi városban (pl: Róma, 2004) koncertezett. 2004 decemberében jelent meg az Eclectic című cd, amely 10 kompozíciót tartalmaz sok vendégművész (Tóth Viktor-sax., Mohai Tamás-gitár, Fekete Kovács Kornél- trp., Schreck Ferenc-trb.,Király Martina, Kovács Linda-ének) részvételével.
 

[2009.01.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dumps.Services - Real Dumps Shop 2020 CD/MC/bakelit [2020.10.20.]
Kotta gyűjtemény zongoristáknak kotta [2020.10.04.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Bemutatták az István, a királyt az Erkel Színházban - képes beszámoló
Gyöngyösi Levente...

Othello a Katonában - képekben
Október 9-én mutatta be a Katona József Színház Shakespeare...

beszámolók még