2020. szeptember 18. | péntek | Diána nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Equinox Quartet
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Márkus Tibor igazán különleges Bábszínháza
Equinox
     
 
Equinox Quartet
Megalakulás: 1993.
Web: http://www.tibormarkus.com
Aktív kapcsolat: Márkus Tibor (előadó/zenész, 1991-), Jeszenszky György (dobos), Csuhaj Barna Tibor (basszusgitáros), Zana Zoltán (szaxofonos, 1993-)
 
     

Equinox

Az Equinox Jazzquartett 1993-ban alakult. Két alapító tagja Márkus Tibor és Héder Imre azt a célt tűzték ki, hogy saját kompozícióikban megpróbálják követni a John Coltrane és Wayne Shorter által megkezdett utat. Ennek szellemében készült el a zenekar első CD-je, mely 1995-ben került kiadásra (Equinox Jazzquertett LMS 026 CD).

A második CD 1999-ben jelent meg, amelyen három vendégművész (Borbély Mihály, Fekete Kovács Kornél és Schreck Ferenc) működik közre, így a kompozíciók egy része a CD-n szeptett formációban hallható (Márkus Tibor: Three Trees / Equinox Jazzquartet).

Az Equinox stílusában a modern main stream jazz irányzatához áll legközelebb. Repertoárjában saját kompozíciók szerepelnek (Márkus Tibor szerzeményei), amelyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és befogadhatóság megtartása jellemez.

A zenekar 2002-ben készítette el harmadik albumának felvételét, amelyen énekes kompozíciók is szerepelnek, élvonalbeli művészek (Kovács Linda és Király Martina-ének, Juhász Gábor-git.,Fekete Kovács Kornél-trp.,Dés András-perc) vendégszereplésével (Márkus Tibor: Are you Free?)

Az Equinox számos jazzfesztiválon, hazai és külföldi városban (pl: Róma, 2004) koncertezett. 2004 decemberében jelent meg az Eclectic című cd, amely 10 kompozíciót tartalmaz sok vendégművész (Tóth Viktor-sax., Mohai Tamás-gitár, Fekete Kovács Kornél- trp., Schreck Ferenc-trb.,Király Martina, Kovács Linda-ének) részvételével.
 

[2009.01.15.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kreatív, ügyeskezű gitáros kerestetik zenekar [2020.09.15.]
zeneszerzés szolgáltatás [2020.08.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ünnepi rockopera-gála a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Az államalapítás...

Best of Geszti - képekben
Nagyszabású best of koncertet adott Geszti Péter a Margitszigeti...

Metálkarácsony augusztusban - képekkel 
Találkozások - képes beszámoló a Palotakoncert  2020-ról
beszámolók még