2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Teltházas volt a Zorall „feketevágás” koncertje
Hangya elmerült a ’90-es években, de gondol a jövőre is - jön a Zorall és a Junkies lemez
2008 legérdekesebb koncertjei 6. - sztárparádé a Rockarénában
Február 12-én lesz a műsorvezető temetése - Balogh "Különjárat" Zoli végső búcsúztatása
Kapcsolatok
Angelz
Rock'n Roll Swindle
Black Out (Black-Out)
Snake Heart
Kállai Trió (K3)
Cry Free (Deep Purple Cover Band)
Agregator

Segíts a hirtelen elhunyt műsorvezető árváin - Balogh Zoli gyerekeiért zenélnek

Mint lapunkban beszámoltunk róla, 2008. december 26-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Balogh Zoltán, a Különjárat c. televíziós műsor megálmodója és vezetője. Köztudott, hogy Zoli segítőkészen állt az egész zenész szakmához; ezért most rajtunk a sor, hogy ezt a segítséget – ha közvetve is – de viszonozzuk.

„Mondd, miben segíthetek?” – hangzott el nem egyszer a kérdés Balogh Zoli szájából, ha valaki felhívta őt. És nem is rekedt meg ezen a szinten. Mindig segített, erejéhez mérten – sőt, nem egyszer azon túl is… Elévülhetetlen érdemeket szerzett a rock- és metál zene népszerűsítésében. Több, mint 15 évvel ezelőtt kitalálta a Különjárat című műsort, amit szerkesztett, vezetett, és a ’90–es évek elején szinte egyedüliként adott hírt az aktuális zenei élet árnyékosabb oldaláról.

Műsorában arra törekedett, hogy a neves sztárok mellett teret kapjanak a tehetséges, szárnyaikat bontogató fiatal csapatok is. Kezdetek óta szervezte Az Arany nyíl Gálát, mely meghatározó szerepet töltött be az élőzene népszerűsítésében. De neve ott szerepelt a Gitártábor, a Zenészklub és a Hangfoglalás stáblistájának első helyén, mint mindenhol, ahol szükség volt rá.

S miközben ott volt a zenészek mellett, szervezte a programokat, készítette az interjúkat, a videoklipeket azon zenekarok részére, akiknek esélyük sem lett volna a gyártási költségeket előteremteni, egyedül nevelte két gyermekét, ha kellett igazi jó barátként, vagy szigorú, számon kérő apaként. Kikérdezte a leckét, vacsorát főzött nekik… Panaszkodni nem hallották, viszont mindenki problémájára nyitott volt.

Összefogás az árvákért

44 évesen, 2008. december 26-án, a délutáni órákban, családja körében érte a halál. A halál mely értelmetlen és fájdalmas, kiváltképp fiatalon, és két tinédzserkorú gyermeket hátrahagyva. Ráadásul olyan korban, mikor a legnagyobb szükségük lenne az édesapjukra. Tudjuk, a Sors döntésével szemben mindannyian tehetetlenek vagyunk. Ha már meg kellett történnie, mást nem tehetünk, mint segítünk. Úgy ahogyan Zoli tette, valahányszor alkalma nyílott rá, vagy ha megkérték.

Ha posztumusz is, de most viszonozhatjuk a segítséget, ha belépőjegyet váltunk arra a segélykoncertre, melyet két árván maradt gyermeke megsegítésére rendeznek 2009. február 27-én, a Wigwam Rock Klubban. A 21 órakor kezdődő koncerten fellép a Zorall legénységéből álló Rock & Roll Swindle - soraiban Szekeres Andrással, a Junkies frontemberével -, a Black-Out, a Snake Heart, az angelZ, a K3, a Deep Purple tribute Cry Free, valamint az Agregator. Utána rock-diszkó, hajnalig.

A lista valószínűsíthetően bővülni fog, hiszen a rock-szakma réges-rég elhíresült arról, hogy ha valamely zenésztársuk, vagy közel álló személyiség bajba jut, hát úgy segít, ahogy tud. Legtöbbször koncerttel, melynek bevételét felajánlják a nemes cél érdekében. Most is ez történik. Az 1.500 Ft-os belépődíj, vagyis a koncert bevételének teljes összege Balogh Zoli családját illeti.

Aki tehát tud, és szereti a jó rock-muzsikát, látogasson el a Wigwam Rock klubba február 27-én 21 órakor. Jól fogja érezni magát már annak tudatában is, hogy a belépőjegy megvásárlásával nemes célt szolgál.

Gyász! Elment az utolsó Különjárat - Ezúttal a vezetője is felszállt

– Hegedűs István –

[2009.01.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még