2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Beindult a nagy négyes! Ne csak olvass, hallgass is minket!
Barkácspartira készül Varga Zsuzsa
Ez hogy lehet? A világ minden tájáról nézhető a magyar zenekar koncertje
Kapcsolatok
Anthony Collins
Shonky
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Made INN pres.: Freak n' Chic
[2009. február 14.
szombat 21:00]

Francia és német DJ-k Valentin-napra

Egy jó kis Valentin-napi zenei pajzánkodásra vár a Made Inn csapat február 14-én a Dokk Clubba! Anthony Collins és a berlini Shonky első alkalommal mutatkozik be a magyar közönség előtt.

Anthony Collins jóvoltából belekóstolhatunk a legmodernebb francia életérzésbe a Made INN pres. Freak'N'Chic Night partiján. Mindezt tovább fokozza Shonky érkezése, aki az elektronikus zene modernkori Mekkájából, Berlinből érkezik hozzánk egyéjszakás kalandra.

Anthony Collins igazi zenei multitálentum, aki apja amerikai jazz stúdiójában, anyja francia parfümjeinek illatfelhőjében töltötte gyerekkorát, olykor New York és a francia Riviéra között ingázva.

Már a mediterrán tengerparton belehabarodott 17 évesen az elektronikus zenébe, nem sokkal később a legjobb helyi klubokban zenélt. Stílusában már ekkor is vegyített minden jót: a deep house és house mellett a minimálisabb és a techesebb aromák ügyesen szelektált elegyét adta a talpak alá.

Párizs azonban nem hagyta nyugodni. Elkerülhetetlen volt a költözés. Pillanatok alatt a főváros legrangosabb klubjaiban találta magát, természetesen a DJ-pult mögött, a saját zenéit pedig olyan kiadóknál, mint a legendás Get Physical, a Resopal, a Cecille, a Tuning Spork, a Liebe Detail, a Curle, végül, de nem utolsó sorban maga a friss és zseniális Freak'N'Chic. Utóbbinál került kapcsolatba a sok tekintetben rokonlelkű Shonky-val...

Az egész történet pikantériája, hogy maga Shonky is Párizs szülötte, és ízig-vérig francia. Éppen tucatnyi év telt el azóta, hogy először a lemezjátszókat kezelésbe vette, és Párizs kicsiny undeground klubjaiból elindult hódító útjára.

Első EP-je 2005-ben jött ki (Let Me Ask You címmel a Freak n'Chic-nél). Két évre rá megkaptuk tőle első szerzői albumát, a Time Zero-t, és már semmi sem állíthatta meg a sikerhez vezető úton. Shonky-ra ráharapott az egykor rádiósként népszerű Anja Schneider, aki rögtön megjelenési lehetőséget ajánlott neki saját Mobilee kiadójánál. A csábításnak költözés lett a vége, s bár rendszeresen hazajár Párizsba, ideje nagy részét Berlin pörgő-nyüzsgő színes kavalkádjában tölti.

Mivel zenei alapjaiban felfedezhető a detroiti és a chicago-i hatás, nem kérdés, hogyan találtak ilyen könnyen egymásra Anthony-val, hogy most kéz a kézben, személyesen hozzák el a Dokk közönségének színes, csábos, sármos és dögös világzenéjüket. A megfogalmazás nem véletlen, hiszen mindenhonnan kerültek tehetségük termékeny táptalajába magvak: Chicago-tól New York-on át Párizsig és Berlinig.

Kell ennél több egy Valentin-napi partihoz? Aligha, hacsak az nem, hogy a két csodás elméhez csatlakozik majd a DJ-pultban a Made Inn név két alapítója, Pöli és Polarize, valamint az egyik kiváló ízléssel és tehetséggel megáldott csapattag, Rocha is!

-zene.hu-
 

[2009.02.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még