2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Java letöltése innen!
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Beindult a nagy négyes! Ne csak olvass, hallgass is minket!

Örömmel értesítjük kedves olvasóinkat, hogy elindítottuk a Zene.hu Rádió első négy zenei csatornáját. A Rock, a Best of SirOesh, a World of Electro és a Pannon nevű csatornáinkon már hallgathatod kedvenc előadóidat. A rock, a pop, és az elektronikus zenék mellett a Pannon csatorna csak és kizárólag magyar zenét játszik.

Mint azt már szemfüles olvasóink észrevehették, megjelent egy rádió menüpont az oldalon. Erre kattintva a Zene.hu induló rádiócsatornáiba lehet belehallgatni, amelynek a száma immáron 4-re emelkedett.

Ezek között van egy rock (Rock), egy pop (Best of SirOesh), egy elektronikus (Wolrd of Electro) és egy kizárólag magyar felvételeket játszó Pannon nevű csatorna. A jövőben tervezzük még más műfajú csatornák elindítását is, így a Zene.hu-n minden zenei stílus kedvelője megtalálhatja majd a saját kedvencét.

A csatornákat lehet a weboldalt böngészve is hallgatni (ekkor a böngésző játssza a zenét), de használhatod a már jól megszokott Winampot, Medidaplayert vagy az egyéb - ogg streamet használó - lejátszókat. Akik okostelefonnal vagy egyéb netezésre alkalmas kütyüvel rendelkeznek, azok bárhol hallgathatják csatornáinkat (iPhone tulajoknak ajánlom az ingyenesen letölthető FStream nevű alkalmazást - a szerk.).

Ne csak hallgass, olvass is!

A netrádiónk azonban akkor mutatja meg igazi arcát, ha valaki a radio.zene.hu oldalt használja (a böngészőből történő játszáshoz szükség lesz Java-ra), hiszen itt a lehető legtöbb információt megtalálhatja az éppen játszott számról vagy előadójáról: a zenész vagy zenekar biográfiája mellett információkat találhatunk a kiadványairól, a zenekar tagjairól vagy egyszerűen csak szemezgethetünk a kapcsolódó cikkek, lemezkritikák és beszámolók közül.

Az adatbázisunk (Mazeszak - Magyar Zenei Szaknévsor) még nem teljes, de folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden előadóról a lehető legtöbb információt gyűjtsük össze. A radio.zene.hu oldal alján lehet kiválasztani a kívánt csatornát (a rádiós oldal betöltése után megjelenő szövegre nyugodtan lehet "trust"-ot nyomni).

A csatornákról

A Rock csatorna az első, amit elindítottunk, hiszen az olvasóink körében rendkívül népszerű a rockzene. A csatornát Stritecky Ákos szerkeszti (ő a rádió főnöke és ötletgazdája is egyben). Ákos már jónéhány évet dolgozott zenei szerkesztőként, a szerkesztésben segítségére van még Gidófalvi Attila (Lord, Karthago) és Fülöp István (Rückwarts zenekar).

Best of SirOesh néven SirOesh szerkeszt egy igazi mindenzenei csatornát, sok érdekes, minőségi magyar és külföldi zenével. Az alapgondolat az, hogy kellemes muzsika szóljon a munkához, és lehessen az újdonságokat is meghallgatni. Tehát vannak alapzenék az elmúlt évek legjobb dalaiból, illetve a nemrég megjelent lemezekből válogatások, hogy tudjunk a topon maradni. Itt lehet meghallgatni a zene.hu slágerlistáját is, a munkában pedig Kemper Tamás segít be tematikus válogatásaival.

Az elektronikus zenékkel foglalkozó műsorokat nagyM (Orbán Péter) szerkeszti. A World of Electróban ugyanúgy hangsúlyt kapnak '90-es évek elektroniks zenéi, mint a legfrissebb, mai felvételek. A külföldi előadók mellett azonban sokszor hallhatunk magyar zenéket, köztük számtalan kiadatlan, sehol máshol nem hallható szerzeményt is játszik a csatorna.

A Pannon csatornán pedig csak és kizárólag magyar felvételeket hallhatunk, stílusra tekintet nélkül: tehát egyaránt itt vannak a slágerlisták éllovasai, vagy éppen az undergroundnak tartott előadók, illetve számtalan műfaj képviselteti magát, mint a jazz, rock, dance, musical, blues, pop ... és még sorolhatnánk! Ezt a csatornát a rádió szerkesztősége közösen szerkeszti.

Segítsük a magyar zenét!

A Zene.hu Rádió elsődleges célkitűzése, hogy az igényesség és minőség messzemenő figyelembevételével olyan műsorokkal jelentkezzen, melyben a hallgatók lehető legszélesebb rétege találhatja meg a kedvére valót. A magyar zenei életre – és itt nem kizárólag magyar nyelvű hangzóanyagra gondolunk – fogékony és szórakozni vágyó hallgatói csoportok megcélzásával a rádió műsora a nap 24 órájában elérhető.

A konzerv műsorszerkesztésben készült adásban mindenképpen a zene a főszereplő, de emellett helyet kapnak különböző beszámolók, valamint interjúk is. Célunk, hogy a mainstream előadók mellett kiemelt szerepet kapjanak azon magyarországi kezdő, vagy netán befutóban lévő zenekarok/előadók, akik jó minőségű, rádióérett zenei anyaggal rendelkeznek.

A zene.hu rádiója a MAHASZ-szal, valamint az ARTISJUS-szal kötött, érvényben lévő szerződése folytán minden egyes lejátszott dal után jogdíjat fizet, ezzel is segítve a magyar zenei életet. 

Mottónk: Legyen ez egy közös ZENERÁDIÓ a világhálón!

A zenekaroknak, a kiadóknak és a menedzsereknek szóló részletes ajánlatunkért keressétek Stritecky Ákost levélben (radio@zene.hu) vagy telefonon (0620/9971-539).

Ismerkedj meg a rádióval.

-zene.hu rádió team-

[2009.02.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még