2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkészült a nyár slágere?
Temesváron koncertezik júliusban Shakira - Magyarországról  is várják a nézőket
Kapcsolódó Kiadványok
Shakira: Fijación Oral Vol 1.
Kapcsolatok
Shakira

Perdülj táncra Shakirával!

Hosszú szünet után jelent meg Shakira - 10 dalt és 2 remixet tartalmazó - új albuma, Fijación Oral címmel. A Sony BMG kiadó gondozásában megjelent lemezen az énekesnő spanyol nyelvű új szerzeményei kaptak helyet. Novemberben piacra kerül az angol nyelvű albuma is, Oral Fixation címmel.

Shakira 8 évesen írta első dalát, sőt mindössze 14 éves volt, amikor megjelent első lemeze. A színészkedésbe is belekóstolt egy szappanopera erejéig. Negyedik albuma, a Dónde Están Los Ladrones meghozta számára mind a közönség, mind a szakma elismerését. A lemez 3 millió példányban kelt el, sőt két Latin Grammy díjat is kapott érte. Laudry Service című, első angol nyelvű albuma hatalmas sikert aratott. 12 millió példány fogyott belőle, a latin díva világsztár lett.

Új, "Fijación Oral" című albumának producere Rick Rubin. A lemez címe az énekesnő kétnyelvűségét jelzi.

A borító nagyon mutatós. A különleges – gótikus hatású – betűtípus elegáns, a piros háttér pedig kellően kiemeli a jól sikerült fotót. A gyermekkel készült közös képó ötlete valószínűleg magától Shakirától származik, hiszen nemrég egy interjúban azt nyilatkozta, hogy az album megjelenését követően minél hamarabb szeretne szülni. Két babát tervez: egy lányt és egy fiút. Kedvese, az egykori argentin elnök fia, Antonio De La Rua örömmel fogadta az énekesnő döntését, sőt ő még több gyermeket szeretne. Shakira gyermekszeretetét mutatja az is, hogy 2 éve segíti a gyermekekkel foglalkozó UNICEF munkáját.

A praktikus borító egyik oldalán a dalszövegek, a köszönetnyilvánítás, valamint még egy babás fotó található, míg a másik oldalán lévő virágokkal díszített, gyönyörű kép poszterként használható.

Az első videoklip a "La Tortura" című duettből készült, a spanyol szupersztár, Alejandro Sanz közreműködésével. A szerelmi történetet feldolgozó klip – akárcsak a dal –  vad és erotikus lett, köszönhetően a dallamnak, a spanyol szövegnek, Shakira jól ismer csípőmozgásának, valamint a spanyol sztár kisugárzásának.

A sokszínű albumon egyaránt találhatóak lassú, valamint gyorsabb, táncolható dalok. A stílus kedvelői biztosan találnak rajta nekik tetsző és hangulatuknak megfelelő felvételt. A latinos hangzáshoz hozzájárul a szövegek spanyol nyelvűsége is. A már említett duetten kívül még két dalban szerepel vendégművész. Az énekesnő a Dia Especial, valamint a No című dalokat Gustavo Ceratival készítette. Az én kedvenceim a – számomra megunhatatlan - La Tortura, a La Pared, valamint a rockos hangzású Escondite Inglés.

Ajánlom ezt az albumot mindenkinek, aki kikapcsolódni, táncolni szeretne, vagy egyszerűen csak változatos latin zenére vágyik.

Epergirl

[2005.10.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még