2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Íme a rangos magyar zenei díj jelöltjei: sok-sok meglepetés a Fonogram-jelöltek között
Kapcsolatok
Amber Smith
Anti Fitness Club
Feke Pál
Keresztes Ildikó
KFT együttes
HARD
Mobilmánia
Napra
The Unbending Trees
Vad Fruttik
Zsédenyi Adrienn (Zséda)

Ma este Fonogram Gála az M1-en sok díjjal és fellépővel!

Élőben közvetíti a Fonogram Gála díjátadó ünnepségét ma este a Magyar Televízió. A közel két órás műsort Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor vezeti. Fellép - többek között - az Anti Fitness Klub, a KFT, az Amber Smith, a Vad Fruttik, Zséda és The Unbending Trees is.

Az MTV élőben közvetíti a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaestet február 11-én, 20.10-től az m1-en. A könnyűzenei díjátadón a hazai és a nemzetközi zenei élet szereplőit díjazza a közönség és a szakma 2008-as teljesítményeikért. A rangos eseményt ezúttal is a Millenáris Teátrumban rendezik meg. A 110 perces gálaműsor háziasszonya Novodomszky Éva, házigazdája Gundel Takács Gábor.

Az est során tizenhét kategóriában osztanak ki díjat, a mai magyar és külföldi könnyűzenei élet kiválóságai között. Az év hazai/külföldi klasszikus pop-rock albuma, az év hazai/külföldi modern pop-rock albuma, az év hazai/külföldi alternatív albuma, az év hazai/külföldi dance-pop albuma, az év hazai/külföldi hard rock vagy heavy metal albuma, az év hazai szórakozató zenei albuma, az év hazai gyermek albuma, az év hazai jazz albuma, az év hazai világzenei albuma, az év felfedezettje, az év dala, az év hazai zenei DVD-je.

A gálaesten idén is népszerű előadók lépnek fel többek között: Amber Smith, Anti Fitness Club, Feke Pál, Keresztes Ildikó, H.A.R.D., KFT, Mobilmánia, Napra, The Unbending Trees, Vad Fruttik, Zséda.

A Fonogram-díjat a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében alapította (Arany Zsiráf-díj néven) azért, hogy a magyar hanglemezkiadás sikereit és teljesítményeit, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás kiemelkedő eredményeit és albumait hazánkban elismerje. A díj neve 2004-től Fonogram - Magyar Zenei Díj. A Fonogram-díj célja az is, hogy a hanglemeziparban a művészek és kiadók, valamint a hanglemezek előállításához szükséges tevékenységét méltányolja. Zenei életünket és a hanglemezkiadást olyan új és eredeti produktumok viszik előre, amelyek a szakma képviselői és a közönség előtt egyaránt kiemelkedőek.

A Fonogram-díj egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon, illetve egy arany lemez, amelyet a Fonogram-díj képe díszít. A díjat minden győztes egy példányban kap meg, a díjon szerepel a díj odaítélésének éve, a kategória megjelölése és a kategória győztesének neve.

- mtv -

[2009.02.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még