2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megérte várni a Pál utcai legelőre
Colorstar: karácsonyra maxi, februári lemez
Felnőtt korba lépett a Korai Öröm, jön az új lemez
Örökre szívembe zártalak: itt az új Kicsillag lemez
Kapcsolatok
Colorstar
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Colostar lemezbemutató
[2009. március 6.
péntek 20:00]
Maszkura és a Tücsökraj lemezbemutató
[2009. március 10.
kedd 20:00]

A Colorstar bemutatja saját magát

Hosszú hallgatás után új anyaggal rukkol elő február 18-án a ColorStar a Megadó Kiadó gondozásában. A zenekar negyedik cd-je - nemes egyszerűséggel - „ColorStar” címmel indul hódító útjára. A csapat március 6-án a Gödörben mutatja be hangzóanyagát a nagyérdeműnek.

A ColorStar hangzó már régóta váratott magára, de úgy tűnik megérte, mert egy rendkívül érett anyagot tesz a polcokra a zenekar. Nem is érdemes csak egyszer meghallgatni, úgy érdeklődésképpen. Annál inkább kétszer vagy hétszer, és még néhányszor, egymás után, vagy egymástól függetlenül újra és újra átpörgetni.

A ColorStar a negyedik lemezzel jutott el odáig, hogy önnevével védjegyez egy korongot, ergo definiálja önmaga kolorsztárságát. Megfontolt és bölcs döntésnek látszik ez.

Az előző három lemez mind kétségtelenül izgalmas állomása volt egy talán csak félig tudatos útnak, amelynek kezdetén nagy ívben elhagyták a hazai alternatív rohamosan ellaposodó röppályáját. A ColorStar sorban 4. albuma azonban nem kevés meglepetést tartogat.

Hogy mindjárt a strukturális alapoknál kezdjük, először is az egész lemez egy szép kerek történet. Méghozzá a teremtésé. Van benne igazi születés, madárcsicsergéssel és első rácsodálkozással, hogy Forog a világ – no meg némi naiv hippiromantikával. Van aztán gyermekkori nosztalgia, egy letűnt világ homályos kontúrja iránti lankadatlan vágyakozással. Hűvös magány, Cold winds, kétségbeesett dühvel az érzéketlen világ arcába panaszolva. Ám a mozdulatlanság nem épp a legjobb gyógyszer. Mindig más kell. Mindig más hely. Új szerelem. Mindig ugyanazzal. Örökké egy rejtett szívkamrába – Chamber of heart – száműzött titokkal, az elszakíthatatlan kötelék biztos tudatával. Jönnek aztán hirtelen szerelmek – Sudden love – bénító, eksztatikus pillanatokba öntve a világmindenség a fátyolon innen. Aztán persze törvényszerű az összeomlás, System breaks down, a mindenségből lett semmiség haláltánca, a letarolt élet felett széttárt karok. Széttárt karokkal repülés. Az egyetlen út: fölfelé. Megadóan belesimulva az eredet(i)be – Origination – tartó végbe. Ez bizony világűr-romantika – a ColorStar sajátja. Jöhet a dimenzióugrás. És ráadásként az Angyal, a szuggesztív hangú Natival.

Mindent összevetve remek kis album sűrűsödött össze az elmúlt 12 év történeteiből, szépen felépített számokkal, gazdag hangszövettel és végig egyenletes belső lüktetéssel. Aki pedig ugrálni is szeretne minderre, menjen el a legközelebbi ColorStar koncertre.

-fsk-

[2009.02.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még