2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Magyar Állami Operaház
Kapcsolódó események
Két Operaház Budapesten
[2005. október 24.
hétfő 20:00]

Két Operaház Budapesten

Operarészletek, absztrakt mesék, tűzijáték és számtalan egyéb különleges látványelem várja a látogatókat október 24-én este az Operaház előtt.

Egy francia cég, a VLS, Magyarországon egyedülálló fényszínház-bemutatóján hatalmas képernyővé változik az Operával szembeni Balettintézet épülete, s a mozgóképeket felhasználó bemutatkozó vetítés során a nézők kívülről-belülről, olykor akár egyszerre két példányban is megcsodálhatják az Ybl Miklós tervezte csodálatos épületet.

Egy speciális utcai fényszínházzal mutatkozik be október 24-én este 8 órától a VLS Budapest és a Magyar Állami Operaház. Az előadás folyamán a francia cég egy Magyarországon eddig ismeretlen technikával mozgóképeket és művészi animációt vetít az Operaházzal szembeni Balettintézet homlokzatára, s ezáltal az épület átalakul. Olyannyira, hogy erre az estére a Balettintézetből Operaház lesz, opera-részletek, varázslatos színházi világok, absztrakt mesék, tűzijáték és sok meglepetés kel életre az épületen. Az Andrássy úton sétálók forralt bor és pogácsa kíséretében csodálhatják meg a fényszínházat ezen az estén.

Az előadás kreatív munkáit az ismert francia művész, Jean-Michel Jarre és az Eurodisney látvány-grafikusa készíti. Négy projektor, 2048x1080 pixel High Definition felbontásban, összesen 25 000 ANSI Lumen fényerővel hozza majd létre a még sosem látott összhatást, a hatalmas felületnek köszönhetően 2800:1 kontraszt arányban.

Pár szó a VLS-ről:
VLS megalakulása óta folyamatosan az újításokat keresi. Ma elmondhatjuk, hogy VLS a High Definition videó kivetítés tekintetében első Európában.
Vezető pozíciót tölt be egyrészt a Christie videó projektorok minősége és ereje, másrészt kiemelkedő know-how és képszerkesztési tapasztalatának köszönhetően. A VLS rendelkezik ma a világon a legnagyobb HD nagy teljesítményű videó projektor gépparkkal.
Célja, hogy lehetővé tegye művészek és kreatívok számára, hogy munkájuk kódolhatóvá, így kivetíthetővé válhasson.
Ezzel a stratégiával lehetővé vált, hogy a piac minden szegmense élhessen ezzel a forradalmian új lehetőséggel. Lehetővé teszi, hogy esemény- és rendezvényszervező cégek természetes felületeken is (várak, múzeumok, gyárak…) ajánlhassák partnereiknek, hogy kommunikációjukat, üzeneteiket óriás méretben és HD minőségben kivetíthessék.

[2005.10.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még