2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
AC/DC: Újra vissza feketében, DualDiscben

DualDisc: 2 az 1-ben, pazar!

Hányszor gondolkodtatok már el azon, hogy kedvenc együttesetek DVD kiadványára, vagy a hagyományos audió CD-jére kötsétek el a pénzeteket. Most, itt a fordulópont: nem kell többet gondolkodni, hiszen itt a DualDisc!

Ez az új, Sony által kifejlesztett különleges lemez különlegessége, hogy mindkét oldala használható. Egyik oldalán az audió album található, míg a másikon a DVD tartalom. A DVD oldalon jóval jobb minőségben hallgathatóak meg azok a számok, amik a lemez audió oldalán is található. A legjobb hangzás érdekében azért ajánlott egy 5.1-es hangrendszer, de megéri, hiszen képzeljük csak el: nagy hangerő, jó hangzás, a hangszerek mindegyike a legjobb minőségben hallható.

Igazi hangulat mester

Természetesen a DVD oldalán megtalálhatóak mindazok az extrák (interjúk, zenés videóklipek, dokumentumfilmek, felvételek a kulisszák mögött, képek stb.) amiket a zenei DVD-k tartalmaznak.

Nyílván felmerül az a kérdés, hogy "uh ilyen bonyolult lemez esetében milyen új, forradalmi lejátszót kell vennem?" Nos, a meglepő és megnyugtató tény az, hogy semmilyet. Az audió oldalt szinte minden CD és DVD lejátszó képes felismerni, a DVD oldalt meg ugye egyértelmű, hogy kivétel nélkül, minden DVD lejátszó képes lejátszani.

Az, hogy a DualDisc mindkét oldala felhasználható, nagy segítségre van a technikai dolgokban járatlanabb embertársainknak, mert semmiféle képpen nem fogják tudni a "rossz oldalával teszem be a lemezt" megoldással elrontani a DualDiscet, hiszen a betesszük a lemezt a rossz oldalával, akkor csak annyi történik, hogy nem hallunk majd semmit. Ilyenkor praktikus megoldás, ha megfordítjuk. A DVD és audió megkülönböztetése érdekében egyébként mindkét oldalon jól fel van tüntetve, hogy melyik oldal, melyik is tulajdonképpen.

A Sony ismét valami újjal rukkolt elő, ami talán ha nem is rögtön, de elég gyorsan hódítani fog a piacon, elvégre a 2 az 1-ben megoldás mindig beválik: gondoljunk csak a WC tisztítókra, vagy a vízkőoldókra...

Magó Ádám

[2005.11.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még